Hírek

2010.07.09. 17:25

Sólyoméknál kikelt a strucc

Történt nemrégiben, hogy a Sólyom család a Vizi csárdától ajándékba kapott egy strucctojást azzal, hogy bőséges rántottát készíthetnek belőle család számára.

Percsi Tibor


A tojást a családfő hazavitte, fridzsiderbe tette, de két nap után (mivel egyébként is szándékában állt csirkét, kacsát, gyöngytyúkot keltetni), szólt a fiának, hogy tegyék a keltető alá a strucctojást is. Másfél hónap után (közben naponta forgatni kellett) megtörtént a csoda; megrepedt a tojás, a kis strucc megpróbált kibújni belőle. Néhány napos kínlódás után egy kulcsi „strucc-szakértő” érkezett speciális fogóval, aki végül kiszabadította a jövevényt. A Sólyom gyerekek, Konrád és Roland babusgatta, mert két-három napig igen „málé” volt a keresztségben Sanyi nevet kapott jószág. Ezek után viszont lábra szökkent, és azóta is rohangászik a kertben, békésen eljátszadozik a többi baromfival. A család bár örömmel fogadta a jövevényt, legfeljebb őszig tartja meg a struccot, aztán elkerül a háztól olyan helyre, ahol megfelelő életteret tudnak számára biztosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!