Hírek

2010.06.15. 11:31

Új ügyvezető a Tersztyánszky Ödön Sportközpontban

A csákvári képviselő-testület Schneider Béla lemondása után új ügyvezetőt választott a helyi sportkombinátot működtető nonprofit társaság élére. Választásuk Györök Tamásra esett, aki fiatal emberként, sportkarrierrel és sportmenedzseri diplomával a háta mögött vág neki a feladatnak.

Katonáné Venguszt Beatrix

 

- Kevés élsportoló gondol aktív korában a tanulásra, ön a kivételekhez tartozik.
- Én is nagy unszolásra kezdtem el tanulni, elsősorban a futball érdekelt. Édesapám és barátaim ösztönzésére tanulgattam és volt, hogy nem egyszer ők adták be helyettem a jelentkezési lapot. 23-24 éves korom táján kezdtem el a kezembe venni az életemet, és ettől fogva tudatosan készültem a sportkarrier utáni időszakra.

- Milyen képzettséget szerzett?
- A Széchenyi István Szakközépiskolában végeztem gépésztechnikusként, majd üzletszervező technikusi oklevelet, alapfokú sportoktatói oklevelet, 2008-ban pedig a Testnevelési Főiskolán sportmenedzseri diplomát szereztem. Jelenleg is tanulok: az UEFA által akkreditált úgynevezett B-licence futball edzői vizsgát már elvégeztem, és terveim szerint az A-licencet is megszerzem.

- Milyen sportkarriert futott be?
- Csákváron szerettem meg a futballt, Knausz Imre és Magasi Péter voltak az edzőim. Tizennégy évesen a Videotonhoz kerültem, és amíg ide tartoztam, végig a magyar válogatott korosztályos utánpótlás csapataiban szerepeltem. Öt első osztályú magyar csapatban játszottam: a Siófoknál, a Videotonnál, a Sopronnál, az Újpestnél és a Balaton FC-nél. Külföldön is játszottam: Görögországban, majd Izraelben.

- A futball töltötte ki eddig a mindennapjait. Hogyan tud váltani?
- Nem kell igazán váltanom, mert most is a sport és a foci tölti ki az életem. Már a sportpályafutásom alatt arra törekedtem, hogy kapcsolatokat építsek, és megterveztem az aktív sportoló időszakom lezárását. A profi futball sok ismeretséget hozott számomra, ezeket kamatoztatom. Jelenleg az Újpestnél vagyok az U14-es csapat edzője, focistaként pedig Csákváron játszok a helyi csapatban. Mindig is azt szerettem volna, hogy ha befejezem, akkor ez Csákváron történjen.

- Milyen elképzelései vannak a sportkombináttal kapcsolatban?
- Véleményem szerint Schneider Béla az eddigi üzemeltetési formából kihozta a maximumot, és ami jól működött, azt mindenféleképpen meg kell tartanom. Természetesen vannak új ötleteim,és a nonprofit kft által adódó lehetőségeket is kamatoztatni akarom, de az első időszak szerintem az ismerkedésről és a helyzetfelmérésről szól. Különösen azért, mert most indul el ez a szervezeti forma, és ezzel a sportkombinát eddigi üzemeltetése is gyökeresen átrendeződik. Bízom benne, hogy kapcsolataim, tanulmányaim, és sport iránti elkötelezettségem révén sikeres leszek.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!