Hírek

2010.03.18. 07:52

Petőfi-hét a ráckeresztúri általános iskolában

Ráckeresztúr - Egyhetes versengés volt a diákok között, március 15. előtt. Ekkor adhattak számot tudásukról, mérhették össze ügyességüket, szellemi és fizikai felkészültségüket, állóképességüket.

Herkli Antal

A diákok március 15. előtt adhattak számot tudásukról, mérhették össze ügyességüket, szellemi és fizikai felkészültségüket, állóképességüket. A versenyek feladatait a hónapokkal ezelőtt kiadott anyagok alapján álították össze : történelem, irodalom, matematika, nyelvtan, környezetismeret tárgyakból.

A történelmi vetélkedő egyúttal felkészülést jelent a gyerekek számára a Székelykeresztúron áprilisban megrendezésre kerülő európai uniós vetélkedőre.

A szintén a múlt héten tartott atlétikaversenyek legfontosabb célja pedig az volt, hogy az iskola tudatosítsa diákjaiban, az Ép testben, ép lélek gondolat aktualitását.

Ne tessék mosolyogni kedves Olvasó, de ezekben a kis emberekben, szunnyadva a felszín alatt egy-egy Bólyai, Jedlik, Czuczor, Zsivótzky, vagy éppen Iharos rejlik. Megfelelő hozzáértéssel, végtelen szeretettel és odafigyeléssel, ki kell bányászni belőlük a rejtett kincseket.

Kell egy Michelangelo, aki a kőtömbről le tudja faragni a felesleget.

Úgy látom, hogy a ráckeresztúri iskolában, tanítók és tanulók szempontjából, a kő pattintgatása folyamatos.

Köszönet a pedagógusoknak, sok erőt és mérhetetlen kitartást a kis diákoknak.

Az iskola színjátszó csoportja pedig, ideillő előadással köszöntötte nemzeti ünnepünket.

Ezek a gyerekek, romlatlanok és tiszták.

Szent Imre herceg mondta: „Népem, ha élni akarsz, tiszta ifjúságod legyen.” Így március idusán, talán megszívlelendő Szent István fiának intelme is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!