Hírek

2010.03.31. 05:29

Egészséges ebéd, 260 forintból? Buday mesterszakács megcsinálta

Mezőfalva - Zöld volt a csirkemell, kukoricás a krémleves és meglepett a gyereksereg. Reggel hattól a konyha dolgozóival együtt készítette az ebédet Buday Péter mesterszakács.

Kovalcsik Katalin

- Igyekszünk mindig valamilyen friss, idény jellegű zöldséggel, gyümölccsel változatossá tenni az ételeket - Kádárné Zámbó Éva konyhavezető hozzátte, a szülők az óvodások háromszori étkezéséért 328, az alsósok menzájáért 394, a felsősök étkezésért 416 forintot fizetnek. - Kedden és pénteken mindig gyümölcs az uzsonna, a köreteket is gyakran zöldségesen készítjük. Ennek ellenére érdekes volt Buday Péterre figyelni, jó tanácsokat kapott tőle Melinda, Bugyik Imréné, a szakácsnőnk.

Az éthordókba készített ebédért sorban érkeztek az idősek, a diákok.

- A mai ebéd annyiból más, hogy ugyanazokból az alapanyagokból, de másként készült - Buday Péter, az országszerte ismert, kedvelt mesterszakács az étkezési utalványokat forgalmazó egyesülés kérésére fogott az utazó főzésekbe. Mezőfalva a harmadik állomás, ahol a kreativitással készített ebéd a meglepetés. - A gyerek különleges szerkezet , ha éhes, de nem szereti a felkínált ennivalót, nem eszik. Otthon a nagymama, az édesanya főztjén megismer maximum 40- 50 ételt, az oviban, az iskolában 80-120 félét is. Ez a mennyiségű választék is unalmassá válhat néhány év után. Közben nem eszi meg a zöldséget, vannak fúj kategóriák. Éppen ezért azt szeretném bemutatni az iskolai, önkormányzati konyhákon, hogy lehet többletköltség nélkül ötletességgel, állandó továbbképzéssel többféle étellel megismertetni a gyerekeket, és nem kell hozzá nagyobb összeg, mint fejenként átlag 260 forint. Az új ízekhez hozzá kell szokniuk, a gyerekek fele megeszi a mai menüt, a másik nem. Ha évente 400-500 féle változatos étellel ismerkednek gyerekként, felnőttkorban ők lesznek a tudatos, egészségesen táplálkozó vásárlók.

A menüben kukoricakrémleves volt májgaluskával, zöldséges pulykaragu sült rizsgombóccal, csikós tokány nokedlivel (hagyományos étek), valamint spenótos bundában sült csirkemell petrezselymes burgonyával és karamellizált hagymakarikával.

 

- Igyekszünk mindig valamilyen friss, idény jellegű zöldséggel, gyümölccsel változatossá tenni az ételeket - Kádárné Zámbó Éva konyhavezető hozzátte, a szülők az óvodások háromszori étkezéséért 328, az alsósok menzájáért 394, a felsősök étkezésért 416 forintot fizetnek. - Kedden és pénteken mindig gyümölcs az uzsonna, a köreteket is gyakran zöldségesen készítjük. Ennek ellenére érdekes volt Buday Péterre figyelni, jó tanácsokat kapott tőle Melinda, Bugyik Imréné, a szakácsnőnk.

Az éthordókba készített ebédért sorban érkeztek az idősek, a diákok.

- A mai ebéd annyiból más, hogy ugyanazokból az alapanyagokból, de másként készült - Buday Péter, az országszerte ismert, kedvelt mesterszakács az étkezési utalványokat forgalmazó egyesülés kérésére fogott az utazó főzésekbe. Mezőfalva a harmadik állomás, ahol a kreativitással készített ebéd a meglepetés. - A gyerek különleges szerkezet , ha éhes, de nem szereti a felkínált ennivalót, nem eszik. Otthon a nagymama, az édesanya főztjén megismer maximum 40- 50 ételt, az oviban, az iskolában 80-120 félét is. Ez a mennyiségű választék is unalmassá válhat néhány év után. Közben nem eszi meg a zöldséget, vannak fúj kategóriák. Éppen ezért azt szeretném bemutatni az iskolai, önkormányzati konyhákon, hogy lehet többletköltség nélkül ötletességgel, állandó továbbképzéssel többféle étellel megismertetni a gyerekeket, és nem kell hozzá nagyobb összeg, mint fejenként átlag 260 forint. Az új ízekhez hozzá kell szokniuk, a gyerekek fele megeszi a mai menüt, a másik nem. Ha évente 400-500 féle változatos étellel ismerkednek gyerekként, felnőttkorban ők lesznek a tudatos, egészségesen táplálkozó vásárlók.

A menüben kukoricakrémleves volt májgaluskával, zöldséges pulykaragu sült rizsgombóccal, csikós tokány nokedlivel (hagyományos étek), valamint spenótos bundában sült csirkemell petrezselymes burgonyával és karamellizált hagymakarikával.

 

Az éthordókba készített ebédért sorban érkeztek az idősek, a diákok.

- A mai ebéd annyiból más, hogy ugyanazokból az alapanyagokból, de másként készült - Buday Péter, az országszerte ismert, kedvelt mesterszakács az étkezési utalványokat forgalmazó egyesülés kérésére fogott az utazó főzésekbe. Mezőfalva a harmadik állomás, ahol a kreativitással készített ebéd a meglepetés. - A gyerek különleges szerkezet , ha éhes, de nem szereti a felkínált ennivalót, nem eszik. Otthon a nagymama, az édesanya főztjén megismer maximum 40- 50 ételt, az oviban, az iskolában 80-120 félét is. Ez a mennyiségű választék is unalmassá válhat néhány év után. Közben nem eszi meg a zöldséget, vannak fúj kategóriák. Éppen ezért azt szeretném bemutatni az iskolai, önkormányzati konyhákon, hogy lehet többletköltség nélkül ötletességgel, állandó továbbképzéssel többféle étellel megismertetni a gyerekeket, és nem kell hozzá nagyobb összeg, mint fejenként átlag 260 forint. Az új ízekhez hozzá kell szokniuk, a gyerekek fele megeszi a mai menüt, a másik nem. Ha évente 400-500 féle változatos étellel ismerkednek gyerekként, felnőttkorban ők lesznek a tudatos, egészségesen táplálkozó vásárlók.

A menüben kukoricakrémleves volt májgaluskával, zöldséges pulykaragu sült rizsgombóccal, csikós tokány nokedlivel (hagyományos étek), valamint spenótos bundában sült csirkemell petrezselymes burgonyával és karamellizált hagymakarikával.

 

Az éthordókba készített ebédért sorban érkeztek az idősek, a diákok.

- A mai ebéd annyiból más, hogy ugyanazokból az alapanyagokból, de másként készült - Buday Péter, az országszerte ismert, kedvelt mesterszakács az étkezési utalványokat forgalmazó egyesülés kérésére fogott az utazó főzésekbe. Mezőfalva a harmadik állomás, ahol a kreativitással készített ebéd a meglepetés. - A gyerek különleges szerkezet , ha éhes, de nem szereti a felkínált ennivalót, nem eszik. Otthon a nagymama, az édesanya főztjén megismer maximum 40- 50 ételt, az oviban, az iskolában 80-120 félét is. Ez a mennyiségű választék is unalmassá válhat néhány év után. Közben nem eszi meg a zöldséget, vannak fúj kategóriák. Éppen ezért azt szeretném bemutatni az iskolai, önkormányzati konyhákon, hogy lehet többletköltség nélkül ötletességgel, állandó továbbképzéssel többféle étellel megismertetni a gyerekeket, és nem kell hozzá nagyobb összeg, mint fejenként átlag 260 forint. Az új ízekhez hozzá kell szokniuk, a gyerekek fele megeszi a mai menüt, a másik nem. Ha évente 400-500 féle változatos étellel ismerkednek gyerekként, felnőttkorban ők lesznek a tudatos, egészségesen táplálkozó vásárlók.

A menüben kukoricakrémleves volt májgaluskával, zöldséges pulykaragu sült rizsgombóccal, csikós tokány nokedlivel (hagyományos étek), valamint spenótos bundában sült csirkemell petrezselymes burgonyával és karamellizált hagymakarikával.

 

- A mai ebéd annyiból más, hogy ugyanazokból az alapanyagokból, de másként készült - Buday Péter, az országszerte ismert, kedvelt mesterszakács az étkezési utalványokat forgalmazó egyesülés kérésére fogott az utazó főzésekbe. Mezőfalva a harmadik állomás, ahol a kreativitással készített ebéd a meglepetés. - A gyerek különleges szerkezet , ha éhes, de nem szereti a felkínált ennivalót, nem eszik. Otthon a nagymama, az édesanya főztjén megismer maximum 40- 50 ételt, az oviban, az iskolában 80-120 félét is. Ez a mennyiségű választék is unalmassá válhat néhány év után. Közben nem eszi meg a zöldséget, vannak fúj kategóriák. Éppen ezért azt szeretném bemutatni az iskolai, önkormányzati konyhákon, hogy lehet többletköltség nélkül ötletességgel, állandó továbbképzéssel többféle étellel megismertetni a gyerekeket, és nem kell hozzá nagyobb összeg, mint fejenként átlag 260 forint. Az új ízekhez hozzá kell szokniuk, a gyerekek fele megeszi a mai menüt, a másik nem. Ha évente 400-500 féle változatos étellel ismerkednek gyerekként, felnőttkorban ők lesznek a tudatos, egészségesen táplálkozó vásárlók.

A menüben kukoricakrémleves volt májgaluskával, zöldséges pulykaragu sült rizsgombóccal, csikós tokány nokedlivel (hagyományos étek), valamint spenótos bundában sült csirkemell petrezselymes burgonyával és karamellizált hagymakarikával.

 

- A mai ebéd annyiból más, hogy ugyanazokból az alapanyagokból, de másként készült - Buday Péter, az országszerte ismert, kedvelt mesterszakács az étkezési utalványokat forgalmazó egyesülés kérésére fogott az utazó főzésekbe. Mezőfalva a harmadik állomás, ahol a kreativitással készített ebéd a meglepetés. - A gyerek különleges szerkezet , ha éhes, de nem szereti a felkínált ennivalót, nem eszik. Otthon a nagymama, az édesanya főztjén megismer maximum 40- 50 ételt, az oviban, az iskolában 80-120 félét is. Ez a mennyiségű választék is unalmassá válhat néhány év után. Közben nem eszi meg a zöldséget, vannak fúj kategóriák. Éppen ezért azt szeretném bemutatni az iskolai, önkormányzati konyhákon, hogy lehet többletköltség nélkül ötletességgel, állandó továbbképzéssel többféle étellel megismertetni a gyerekeket, és nem kell hozzá nagyobb összeg, mint fejenként átlag 260 forint. Az új ízekhez hozzá kell szokniuk, a gyerekek fele megeszi a mai menüt, a másik nem. Ha évente 400-500 féle változatos étellel ismerkednek gyerekként, felnőttkorban ők lesznek a tudatos, egészségesen táplálkozó vásárlók.

A menüben kukoricakrémleves volt májgaluskával, zöldséges pulykaragu sült rizsgombóccal, csikós tokány nokedlivel (hagyományos étek), valamint spenótos bundában sült csirkemell petrezselymes burgonyával és karamellizált hagymakarikával.

 

A menüben kukoricakrémleves volt májgaluskával, zöldséges pulykaragu sült rizsgombóccal, csikós tokány nokedlivel (hagyományos étek), valamint spenótos bundában sült csirkemell petrezselymes burgonyával és karamellizált hagymakarikával.

 

A menüben kukoricakrémleves volt májgaluskával, zöldséges pulykaragu sült rizsgombóccal, csikós tokány nokedlivel (hagyományos étek), valamint spenótos bundában sült csirkemell petrezselymes burgonyával és karamellizált hagymakarikával.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!