Hírek

2009.12.14. 12:46

Frontális karambol - hárman meghaltak a 64-es főúton

FMH - A 64-es főúton a dégi elágazás közelében a 15-ös km-nél súlyos baleset történt. Az elsődleges szakértői vélemény szerint valószínűleg jóval túllépve a megengedett 90km/-h-s sebességet, és mintegy 140-150 km/-h sebeséggel haladhatott a VW Golf, amikor eddig tisztázatlan körülmények között átsodródott a szemközti sávba, és ott frontálisan ütközött a szemből érkező Ford Transittal.

feol.hu

Halálos baleset történt a 64-es főút 15-ös km szelvényében 12.00 óra után néhány perccel. Egy VW Golf és egy Ford Transit frontálisan ütközött össze a dégi bekötőnél.

A Mezőszilas felől érkező Golfban hárman utaztak. A Ford Transittal való ütközés után két utas kirepült a személygépkocsiból, egy másik beszorult. Egyikük sem élte túl a balesetet, mind a három férfi a helyszínen életét vesztette. A Ford sofőrjét a tűzoltók szabadították ki a roncsok közül, őt a mentők kórházba szállították. Az elsődleges információk szerint bordatörést szenvedett.

A 64-es főutat teljes szélességében lezárták, de 16 órakor véget ért a helyszíni szemle és a műszaki mentés, így a 64-es út már teljes szélességében járható.

Az elsődleges szakértői vélemény szerint valószínűleg jóval túllépve a megengedett 90km/-h-s sebességet, és mintegy 140-150 km/-h sebeséggel haladhatott a VW Golf, amikor eddig tisztázatlan körülmények között átsodródott a szemközti sávba, és ott frontálisan ütközött a szemből érkező Ford Transittal.  

A Golfban három dégi fiatal ült, egy 26, egy 29 és egy 30 éves férfi. A baleset során mindhárman életüket vesztették.

A baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya - közölte Németh-Kész Mónika, a Fejér megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!