Hírek

2009.10.01. 02:29

Add tovább! játék

Székesfehérvár - Az Otthon Segítünk Alapítvány játékötletgyűjtő pályázatot hirdetett a megye kisgyermekes anyukáinak. Könnyen megvalósítható, bevált ötleteket várnak.

Halmi Bettina

Az alapítványnál játékötleteket várnak

- A kisgyermekek életében meghatározó az 1 és 3 éves kor közötti időszak, amikor a játék nem időtöltés, hanem ünnep a gyerkőcnek, hiszen a szülő figyelmében lubickol. A közös időtöltéskor szerzett tapasztalatok sokat segíthetnek a későbbi életszakaszokban is - kezdte Klesitz Angella, az Otthon Segítünk Alapítvány munkatársa. Mivel a játék véresen komoly dolog, az alapítvány meghirdette az Örökségünk a játék, add tovább! programot. Mindennek célja, hogy elmélyítsék a gyermek-szülő kapcsolatot a játék segítségével.Szeptemberben és októberben a szülők között olyan játékötleteket gyűjtenének, amelyek már beváltak az anyukáknak, apukáknak, és nagyobb anyagi ráfordítás nélkül megvalósíthatók. Az ötleteket az óvodákban, bölcsődékben, orvosi rendelőkben kihelyezett adatlapokon vagy személyesen lehet eljuttatni az alapítványhoz október végéig. Az összegyűjtött játékötleteket november 28-án egy nagyszabású ötletbörzén mutatják be és adják majd tovább. Ezen a napon szakértői előadások is a szülők segítségére lehetnek. A legjobb ötletek megvalósításához kis játékcsomagokat állítanak majd össze, s ezeket eljuttatják családokhoz.

- Bár ez még távoli cél, de szeretnénk az ötleteket egy kiadványba sűríteni, hogy a játék mindenki öröme lehessen. Sajnos nem minden szülőnek adatik meg az az érték, hogy a gyermekével igazán mély kapcsolatot ápoljon. Elsősorban nekik akarunk segíteni ezzel a programmal - mesélte Angella. Mivel az alapítvány nem működhetne hatékonyan önkéntesek nélkül, várják mindazok jelentkezését, akik már rendelkeznek szülői tapsztalattal, és munkájukkal szívesen könnyítenék meg egy-egy család mindennapjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!