Hírek

2009.10.20. 02:29

A nádasba csúszott az eltűnt férfi

Bodakajtor - A helyi elmerehabilitációs osztályon ápolták a férfit, aki még vasárnap tűnt el az intézményből, tegnap már csak a holttestére találtak rá. A hideg vízből az éjszakai fagyok idején már nem tudott felkelni a férfi.

Tóth Péter

Az 55 éves G. Antal szellemileg le volt épülve, keresésekor külön kitért arra a rendőrség, hogy térben és időben nem tud tájékozódni. Vasárnap 11 órakor, amikor időlegesen felfüggesztették a keresést, már számítani lehetett a legrosszabbra. Hétfő délután horgászok jelentették, hogy holttestre bukkantak.

Bodakajtor, az Abához tartozó kistelepülés forgalma jócskán megnőtt, mire tegnap délután 1-kor odaértünk, a központban katonai teherautók, rendőrségi mikrobuszok sora parkolt. Amint kiszállunk az autóból, a rendőrök máris útba igazítanak minket: horgászok jelentették be, hogy holttestet találtak a mocsaraknál, ha úgy gondoljuk, követhetjük az oda tartó katonai teherautót.Ez volt az első értékelhető nyom azóta, hogy vasárnap délután megkezdték a helyi elmeosztályról eltávozott férfi keresését. A rendőrségnek komoly segítséget nyújtottak az Aba környéki polgárőrök, másnap már egy szakasznyi katona is bekapcsolódott a keresésbe, Schekk Géza rendőr őrnagy elmondása szerint hétfőre közel száz egyenruhás volt kinn a helyszínen. A Sárvíz környéki mocsarak több kilométerre vannak a falutól, megközelíteni csak a földutakról lehet, egy beteg ember nehezen tesz meg gyalog ekkora távot. Ez autóval is majdhogynem lehetetlen: menet közben rájövünk, miért a katonai teherautót irányították ki a helyszínre, kocsink rövid távon megakad az út sarában.
A helyszínt végül gyalog és a teherautón közelítjük meg. A horgászok bejelentését végül sikerül leellenőrizni, sajnos, nem tévedtek: a nádas szélén egy idősnek látszó férfi fekszik, elfehéredő arca jelzi a halál beálltát. Azonosítani főként a ruházatáról lehet: a bejelentés szerint pizsamában tűnt el, a megtalált holttesten valóban ott van a mintás felső rész. Mellette a fű le van simulva, szabad szemmel is látszik, hogy ott csúszhatott meg a férfi, a hideg vízből az éjszakai fagyok idején ezután már nem tudott felkelni.Pontosan nem lehet tudni, hogyan hagyhatta el az idősödő beteg az elmeosztályt, az anyaintézményben, a megyei Szent György Kórházban addig nem hajlandók nyilatkozni, amíg le nem zárul a belső vizsgálat. Részleteket a rendőrök és a katonák elbeszéléséből azért lehet tudni: a férfit vasárnap délután kereste volna fel a fia, ekkor vették észre, hogy engedély nélkül távozott. A rendőrök, polgárőrök és tűzoltók a bejelentés után azonnal megkezdték a keresést, de eddigre már időt vesztettek; a szürkület miatt a tűzoltók hőkamerát is bevetettek, de éjfél előtt egy órával fel kellett függeszteni a keresést. Másnap újrakezdték, de már csak a szomorú végkifejlettel szembesülhettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!