Hírek

2009.08.14. 02:27

Elterelő hadművelet a Budai úton

Székesfehérvár - Helyismerettel rendelkező lakosnak egyértelmű, hogy a város felé igyekezve, a Budai-Kadocsa út kereszteződésében jobbra kell fordulni, ha Veszprém felé tart.

Bobory Balázs

A helyzet azonban korántsem egyértelmű olyannak, aki nem gyakran fordul meg Székesfehérváron, hiszen a lámpa feletti tábla balra, Dunaújváros irányába mutatja Veszprémet is. Valóban el lehet jutni a 8-as útra az M7-es és a nyugati elkerülő szakaszán, de lényegesen hosszabban. Hajnal Jánostól, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér megyei igazgatóságának osztályvezetőjétől érdeklődtük meg, mi indokolja a kerülőút megtételét:

- Alapelv volt, hogy a 8. számú főút forgalma kerüljön át az M7-nyugati elkerülő út nyomvonalra. A 7. számú főút folyamatosságát a Budai út-Kadocsa út-Szent Flórián krt.-elkerülő út nyomvonalon kellett biztosítani. A polgármesteri hivatal törekvése a Seregélyesi út-Kadocsa út minél nagyobb mértékű tehermentesítése volt. A fenti alapelv és az önkormányzat kérése úgy volt biztosítható, hogy a veszprémi irány jelzése már az M7-7. számú főúti (agárdi) csomópontban Agárd felől az M7-re vezet. Tehát aki a 7-esen jön Budapest felől, és csak az útirányjelző táblákat követi, az már az agárdi csomópontban az M7-re, majd onnét az új elkerülőn, azaz a 8. sz. főúton követi a Veszprémi irányt. Ennek következménye a Budai-Kadocsa úti csomópontban is, hogy a veszprémi irány bal felé van jelezve.

Tudjuk: Dunaújvárost és Veszprémet másfelé kell keresni. A forgalommentesítés miatt azonban néha csalóka lehet a térkép...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!