Hírek

2009.07.13. 02:29

Újabb támadás a bodajki polgármester ellen

Bodajk - Péntek éjjel kabátot viselő csuklyás alakok hordtak szét leveleket, minden postaládába bedobtak egyet.

Móré Erzsébet

A fénymásolt irományon a polgármester neve szerepelt aláíróként, mellette pedig a polgármesteri pecsét látszott hitelesíteni a fölötte lévő huszonöt sort. A tartalma az volt, hogy a polgármester, Oszlánszki Zsolt lemond. Nem is akármiért, hanem azért, mert, sok emberrel keveredtem konfliktusba, amelyek oka kizárólag beteges hatalomvágyam volt.

Nem sokkal este tíz után a polgármester is értesült lemondásáról , társasházuk bejárati ajtajára - hogy belülről olvasható legyen - az ismeretlen kézbesítők felragasztották az irományt. De megtudta már az egymás után érkező telefonokból is, hogy újra támadás érte őt. Merthogy egy héten belül ez a harmadik atrocitás volt, nagyon úgy tűnik, személy szerint ellene. Még aznap, vagyis péntek éjjel a Móri Rendőrkapitányságra ment, feljelentést tenni.

Szombaton hajnaltól késő estig szakadatlanul csöngött a telefonja, s megírta, munkatársaival széthordta valódi levelét, amelyben közli: esze ágában sincs lemondani!

Az egész történet inkább krimibe illőnek tetszik, s az események egyre inkább eldurvulnak. Az első felvonás még egy héttel korábbra nyúlik vissza, amikor is (lapunk beszámolt róla) a város ünnepsége előtt meggyalázták, a polgármesterre vonatkozó feliratokat ragasztottak ismeretlenek a város határát jelző helységnévtáblára. Másnap éjjel púrhabbal fújkálták körbe a hivatal bejárati ajtaját - hogy ne lehessen bemenni. Az elkövetőt azonban rögzítette a kamera (a felvétel jelenleg a rendőrségen van), és többen felismerni vélték a tettest, bár az illető parókát és baseball sapkát viselt, arcát kendővel takarta. S ezután következett a péntek éjszakai akció, amely felháborította az embereket. Tegnap délelőtt Oszlánszki Zsolt lapunknak személyesen is elmondta, amit valódi levelében a polgároknak is megírt:

- Engem Bodajk polgárai elsöprő többséggel választottak meg 2006 októberében polgármesternek. Mindez, illetve a választási kampányomban elmondottak arra köteleznek, hogy vaskézzel vigyem végig ezt a választási ciklust Bodajk polgárai és településünk érdekében... Eszem ágában sincs lemondani! 2010 októberéig hivatalomban kívánok maradni, a választások alkalmával törvényes és legitim módon fog eldőlni, hogy ismét bizalmat szavanak-e számomra. Lehetséges, hogy sokak számára nem rokonszenves a modorom, hogy kimondom, amit gondolok és a céljaimért küzdök. A város fejlődése engem igazol, úgyhogy nyilvánvalóan nem is lehet a szememre vetni, milyen baj , hogy európai szintű egészségügyi központunk van, vagy hogy a legutóbbit említsem, a városi sportlétesítményt.

- A rendőrségen feljelentést tett, a nyomozás megkezdődött közok-irat-hamisítás, becsületsértés, rágalmazás és jóhírnév rontás miatt. Gondolom megkérdezték, gyanakszik-e valakire, valakikre?

- Igen. Megkérdezték, és válaszoltam is a kérdésre. Legszívesebben a városi televízióban vetíteném le azt a videót is, amit a biztonsági kamera felvett, ám ezt a rendőrség engedélye nélkül nem tehetem meg - mondja a polgármester, miközben a hamisított levélen keressük azokat az nyomokat, amelyek arról árulkodnak: valószínűleg egy korábbi, hivatalosan kiküldött levélről vágták ki a fejlécet, valamint az aláírás-pecsét blokkot. Bár a hamisítvány első látásra ügyesnek látszik, tüzetesebben megvizsgálva pontatlanságokat találunk, valamint különböző jelek utalnak arra, hogy az eredeti levél a városi cím megszerzése (egy éve történt) után nem sokkal születhetett.

- Mindenben a rendőrség segítségére leszek, s mivel minden egyes kimenő levelet iktatunk, nem lesz nehéz megtalálni azt, ami a hamisítvány alapjául szolgált. Egyébként - folytatja Oszlánszki Zsolt - már találtak olyan tanút, aki két embert látott pénteken este tíz óra tájban, fekete hosszú kabátot, csuklyát viseltek...

Fehérvár felé autózva alig látni embert, a déli órákban békés képét mutatja a kisváros. Egy kerékpáros férfit állítunk meg, kérdezvén, hallott-e az ominózus levélről.

- Gyalázatos! Gyáva, aljas ember, aki ezt tette. Miért nem mer szemtől szembe kiállni a polgármesterrel, ha valami baja van vele?!

Egyebek között ez is kérdés. Meg az is: kinek, kiknek állna érdekében hogy elűzzék még a környékről is Oszlánszki Zsoltot? Mi volt a céljuk az ál-lemondó hamisítvánnyal? S nem utolsósorban: hogyan folytatódik az akcióról akcióra durvább megnyilvánulásokban testet öltő gyűlölet?

R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője lapunk kérdésére megerősítette, hogy szombat délután megkezdődött a nyomozás a súlyos bűncselekmény elkövetőinek felderítésére. A nyomozócsoport helyszíni szemlét is tartott, tanúkutatást végzett. A kisváros nyugalmát megzavaró, a polgármester jóhírét sértő és becsületébe gázoló eset körülményeit a rendelkezésre álló adatok, bizonyítékok ismeretében talán nem lesz túlzottan nehéz megállapítaniuk...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!