Hírek

2009.06.10. 02:28

Vasdiplomás a volt főszerkesztő

Budapest - Az óbudai művelődési központban pedagógusokat, óvodapedagógusokat köszöntöttek tegnap délután. Egykori főszerkesztőnk is köztük volt.

Kovalcsik Katalin

- Keszthelyen jártunk a múlt hét végén, a hatvan évvel ezelőtt nálam végzett osztályom hívott meg a feleségemmel együtt osztálytalálkozóra. Nagyon aranyosak voltak, főleg a lányok. Mondták is, hogy Karcsi bácsi, te soha nem öregszel. Mondtam nekik, hogy dehogynem, csak most egy kicsit megálltam, megvárom, hogy utolérjetek, és innen már együtt fogunk öregedni. Különös bajom nincs, 86 éves vagyok. A napjaim jól telnek. Egyébként az újságíró szövetség levéltárát én alapítottam, és ma is rám tartozik. Mint pedagógus is dolgozom, ugyanis az ELTE-n sajtótörténetet is tanulnak a hallgatók, és egy jelentős részük engedélyt kap, hogy nálam konzultáljon a levéltárban. Több könyvet írtam, szerkesztettem, a hivatalos magyar könykiadónál is lektorkodtam. Egyelőre piszkálódunk egy kicsit egymással egy kész könyvemmel, jövőre, a nők napjára szeretném megjelentetni. A címe az lesz: Ki volt az első magyar újságírónő? Egészen az 1850-es évekig kellett visszamennem, a saját levéltáramban még fotót is találtam hozzá. A címlapot meg is rajzoltam.

Egykori főszerkesztőm kért egy papírt, tollat, és nyugodt kézzel, beszélgetés közben, búcsúzóul lerajzolt egy szép női arcot.

Fotó: Pati-Nagy Bence

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!