Hírek

2009.04.27. 02:28

Kigyulladt a családi ház, miután gázpalack robbant

Soponya - Egy ember meghalt, hárman megsérültek a soponyai családi házban, ahol gázpalackok robbantak fel szombaton délelőtt. A rendőrség közveszélyokozás miatt nyomoz.

Németh Tamás

Szombaton délután érkezett a jelzés a székesfehérvári tűzoltókhoz, hogy Soponyán egy családi házban és annak garázsában tűz keletkezett. A garázsban összesen 32 darab gázpalack és 120 liter benzin volt, ebből 7 palack robbant fel, mire a lánglovagok a helyszínre értek.

Bisztricz Anett, a tűzoltóság szóvivője elmondta: a füstöt már messziről, Szabadbattyán után látni lehetett. A riasztáshoz három fecskendővel és egy tartálykocsival összesen 19 tűzoltó vonult ki. Amikor kiértek, a garázs és a ház tetőszerkezete már lángokban állt. A szomszédok és utcabeliek próbáltak segíteni megfékezni a lángokat.

A tűzoltóknak sikerült kihozniuk 25 gázpalackot és a benzint a garázsból, valamint még egy palackot a családi házból. A garázsban lángra kapott kocsit az udvarra vontatták, ahol szivárogni kezdett a benzintartály, és az üzemanyag lángra kapott, de még időben sikerült eloltani.

A házban is komoly károk keletkeztek, a tetőszerkezet teljesen leégett, a födém beszakadt. Továbbá két parkoló kocsi is megrongálódott a hőtől. Az oltás közben egy tűzoltó rosszul lett, de miután a helyszínen ellátták, azonnal folytatta munkáját. A garázs oltása közben egy 17 éves fiú holttestére leltek. Feltételezhetően ő okozta a tüzet, amikor öngyújtóját akarta feltölteni. Édesanyja és nagymamája is megégtek. Egy férfi is megsérült, aki azért állt meg kocsijával, hogy segítsen, ám az egyik gázpalack felrobbant a közelében.

A rendőrség közveszélyokozás miatt nyomoz együtt a tűzoltósággal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!