Hírek

2009.02.19. 03:28

Péntektől nem lehet látogatni

<b>Székesfehérvár</b> - Látogatási tilalmat rendelt el a tisztiorvosi szolgálat a Fejér Megyei Szent György Kórházban influenza miatt.

Móré Erzsébet

Holnaptól érvényes és teljes körű a látogatási tilalom, amelyet az ÁNTSZ Közép-dunántúli Regionális Intézetének vezetője, Bujdosó László régiós tiszti-főorvos rendelt el, mivel a térségben az influenzaszerű megbetegedések százezer lakosra vonatkoztatott aránya meghaladta a háromszázat, s a járvány még mindig emelkedő fázisban van, azaz egyre több megbetegedést lehet prognosztizálni.

A teljes körű tilalom azt jelenti, hogy egyetlen osztályon sem lehet a fekvőbetegeket látogatni éppenséggel az ő érdekükben, hiszen a látogatók bevihetik a vírust. A tilalom a Szent György kórház csákvári intézetére is vonatkozik. Az intézmény számos intézkedést tesz, hogy a betegek valamilyen szinten mégis tudjanak kapcsolatot tartani hozzátartozóikkal. Ezzel kapcsolatban Szabó Bakos Zoltánné ápolási igazgató elmondta, hogy ilyen esetekre megfelelő tervvel rendelkezik a kórház. A portaszolgálatot megerősítik. Két portán, a Seregélyesi úti főportánál, illetve a neurológiai osztály portáján lehet leadni a betegek számára eljuttatandó csomagokat. Kívánatos, hogy a csomagokra írják rá a beteg nevét, az osztályt s a kórtermet, ahol az illető fekszik. A csomagokat összegyűjtik, és időről időre az osztályokra szállítják. Praktikus, ha jól zárható táskában helyezik el a küldeményeket - mondta az ápolási igazgató.

A kórházi látogatási tilalom, amely tehát holnap, pénteken lép életbe, visszavonásig érvényes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!