Hírek

2014.03.15. 14:52

Továbbra sem enged a viharos erejű szél Fejér megyében

A megye északi és középső részén másodfokú, narancssárga, a déli részén pedig elsőfokú, citromsárga riasztás van érvényben a viharos széllökések miatt.

Frissítés, vasárnap: 16:08 Másodfokú riasztás: Bicske, Mór, Székesfehérvár, Martonvásár és Gárdony Polgárdi járások, míg elsőfokú: Enying, Sárbogárd és Dunaújváros járások területén. A viharos erősségű széllökések megközelíthetik a 100 kilométeres/órás sebességet is.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság fokozottan kéri az állampolgárokat, hogy semmilyen indokból ne gyújtsanak tüzet a szabadban, mivel az erős szél hatására pillanatok alatt nagy területre elterjedhetnek a lángok.

Szombat, 19:29 Jelenleg Polgárdi és Enying járásokra érvényes a másodfokú, narancssárga riasztás, a megye többi részén az elsőfokú, citromsárga szint van érvényben.

A délelőtti és kora délutáni órákra a szabadtéri tűzesetek voltak jellemzőek, amelyek mindhárom hivatásos, a székesfehérvári, dunaújvárosi és sárbogárdi, továbbá két önkormányzati, a polgárdi és móri tűzoltóknak adtak munkát. Száraz aljnövényzet, illetve nádas égett Rácalmáson, a 81-es út mellett Mór határában, Sárszentmihályon a halastavaknál, valamint Nagylókon.

Később, a megerősödő szél hatására a műszaki mentések adtak okot a riasztásokra. Megdőlt egy zászlórúd Székesfehérváron, a Balatoni úton, faág leszakadásához, illetve fakidőléshez vonultak Dunaújvárosban, a Szórád Márton útra és Mezőfalvára. Jelenleg is fakidőlésnél dolgoznak a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók Nagyvenyim és Rácalmás településeken. A felszámolt káreseteknél személyi sérülés nem történt.

Székesfehérvár és Fejér megye részletes időjárása

Dunaújváros és környéke időjárása

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!