78 gól

2021.03.14. 11:10

Nem veszélyeztetik Tiber László harmadik helyét

Tiber László összesen 78-szor volt eredményes, ezzel bronzérmes a klub örökranglistáján.

Horog László

Hetvennyolc gólt rúgott a piros-kékeknél Fotó: a szerző

Tiber László 1971-től 1982 nyaráig erősítette a Videotont, majd Siófokra, az NB II-be szerződött, később a balatoniakkal is feljutott a legmagasabb osztályba. 1986-ban, 37 évesen, házi gólkirályként búcsúzott az élvonalban maradó balatoniaktól. Korábban, a fehérvári piros-kékeknél összesen 78-szor volt eredményes. Azt mondja, helyezését nem veszélyezteti senki.

– Én voltam a Vidi korelnöke, 33 évesen nem volt gond a játékommal, nem küldtek el, de igazából nem is marasztaltak. Az utolsó fehérvári szezonomban is lőttem gólokat, közel tízet minden esztendőben, még tudtam volna futballozni a csapatban. Az utánam következő korosztály tagjai hét évvel voltak fiatalabbak nálam, Májer Lajos, Szabó Józsi, Csongrádi Feri, Végh Tibi az 1956-os korosztályhoz tartozott. Nem voltam sérülékeny, előzőleg két térdműtétem volt, porcleválás nyomán, akkor még nem létezett az artroszkópos eljárás, három hónapot kellett kihagynom.

Hetvennyolc gólt rúgott a piros-kékeknél Fotó: a szerző

Szabó Józseffel örömmel futballozott. A Botos István tollából a 90-es évek elején megjelent könyv feldolgozta a klub 1941-es alapításától eltelt 50 esztendejét, a szerző szerint a legjobb csatársor a Májer, Szabó, Tiber trió volt, utóbbi ezzel nem is akar vitatkozni.

– Szabó nagy erénye volt, hogy mindig odaért a kapu elé, a szélről belőtt labdákat nagy százalékban értékesítette. Nem volt átlag feletti a gyorsasága, ellenben nagyszerűen fejelt és kiváló volt a bal lába. Az összjátékban is jó volt, gyakran hozta helyzetbe a társakat, Májerrel gyakran betaláltunk az átadásai nyomán. Úgy gondolom, az én pozíciómat nem veszélyezteti semmi a Vidi örökranglistáján, nem látom magam mögött a 60 gólos futballistákat, akik mögöttem helyezkednek, ami a maiak kritikája is. Nem zavarna, ha valaki megelőzne, de erre nem hiszem, hogy a közeljövőben sor kerül. Az engem követő Karsai László, Burcsa Győző és Nagy II János a hetvenes években szerezte találatait. Győző betalált a nyolcvanas években is, amikor visszatért Győrből. Mostanában nagy a fluktuáció, ha valakinek akad 2-3 jó szezonja, eligazol több pénzért, aki meg nem elég jó, attól a klub válik meg. Nikolics profi hozzáállással rendelkezik a pályán és a magánéletben is, a testbeszéde ezt jól jelzi. Nincs nála elveszett labda, nagyon érzi a kaput, mint anno Szabó. Nemanja 11 gólra van tőle, szerintem ősszel dönti meg a rekordot. Persze, ha a tavasszal megtenné, azt jelentené, nagyon elkapta a fonalat ő is és a csapat is, aminek természetesen örülnék.

Tiber jelenleg is a piros-kékek kötelékében tevékenykedik, hetente háromszor tart foglalkozásokat óvodásoknak, Fister Ferenc és Kiss Imre társaságában. A pandémia miatt egy éve nem vezényelhetnek edzéseket a kicsiknek. Szívből reméli, az élet rövidesen visszatér a korábbi mederbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!