Hétvége

2017.07.08. 12:40

Staféta Jancsó Péterrel

ELŐZŐ számunk vendége Jancsó Péter vállalkozónak adta át a stafétát, azzal a kérdéssel: milyen a mozgást könnyítő járművek, elektromopedek elfogadottsága Fehérváron?

Bokros Judit

- KORÁBBAN egy ideig Hollandiában éltem, ahol az idős vagy mozgássérült embereknél már akkor elterjedt volt az elektromoped használata. Úgy gondoltam, itthon is érdemes lenne ezeket elterjeszteni, egyrészt, hogy a mozgáskorlátozottak könnyebben tudjanak közlekedni, másrészt, hogy az egészséges idősek jobban tudják kímélni magukat és egyedül is több helyre el tudjanak jutni. A mopedekre van igény, szeretik használni közúton és most már bevásárlóközpontban is.

Jancsó Péter
Fotó: Bokros Judit

- A TÁRSADALOM elfogadóbbnak tűnik, mint kezdetben, s mi igyekszünk is tenni ezért, különféle társadalmi érzékenyítő programokon keresztül. Van közhasznú egyesületünk is, hogy formáljuk a hozzáállást. Úgy látom: a fővárosban kevesebb a türelem, vidéken jobban figyelnek egymásra az emberek e tekintetben is.

JANCSÓ PÉTER Pásztor Lászlónak adja át a stafétát. Kérdése: van-e az idei évben különlegesség, újdonság egészségmegőrzés tekintetében?

A staféta következő vendége: Pásztor László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!