Hétvége

2016.12.17. 16:35

Staféta Takács Ildikóval

VASÁRNAPI számunk előző vendége Takács Ildikónak adta át a stafétát a következő kérdéssel együtt: Hogyan függ össze a tánc és az önismeret?

Sebestyén Lilla

– NAPUNK nagy részében a gondolatainkkal vagyunk elfoglalva, a mozgásunk nem tudatos. Azzal, hogy elkezdünk figyelni a végtagjainkra, a fejünkre, a mimikánkra és befelé koncentrálva elkezdünk táncolni, feldolgozzuk az érzéseinket. A táncban megélhetjük és kifejezhetjük a dühöt, a szeretetet, a szégyent és minden mást is, ami éppen a szívünkben, gondolatainkban jelen van. A tudatos tánc segít megérteni ezeket az érzelmeket, és mindeközben – ha csoportban, egy terápia részeként végezzük – felfedi a korlátainkat, amiket fokozatosan leküzdhetünk általa.

EZEKEN TÚL pedig, a mozgás révén visszatalálhatunk saját magunkhoz is. Mi jó és mi nem jó nekünk? Mi az, amit élvezünk és mi az, amit nem? Miről mit gondolunk valójában? Az ösztönös tánc közben megtisztulunk és egy kicsit a gondolataink is tisztábbak lesznek.

ILDIKÓ Horváth Irmának adja át a stafétát. Kérdése: Sikítsunk, ha sikítani akarunk?

Címkék#staféta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!