Hétvége

2015.12.05. 07:28

Milyen hatással van a tanulókra a mindennapos testnevelés? Staféta Borostyán Lajossal

Vasárnapi számunk előző vendége Borostyán Lajosnak, a Belvárosi I. István Középiskola testnevelő tanárának adta tovább a stafétát.

Sebestyén Lilla

Kérdése: Szerinted milyen hatással van a tanulókra a mindennapos testnevelés?

- Most már mérhető a kondicionális és a koordinációs fejlődés a diákoknál, ami annak köszönhető, hogy sokkal több időnk van egy-egy sportágra a heti öt órának köszönhetően. Sőt, én úgy tapasztalom, a tanulók is élvezik a mindennapos testnevelést! Ami viszont probléma, az a helyhiány! Mostanra a tizenkettedikeseknek is hetente öt órát kell tartani, ami levetítve a mi iskolánkra azt jelenti, hogy a tornateremben reggel nyolctól egészen a tizedik óráig van tanítás, és ezek csak azok az órák, amiket itt megtudunk tartani. Szerencsére több sportcsarnokba és az uszodába is el tudjuk vinni a gyerekeket, de sokkal jobb lenne, ha több időt kapnánk a külső helyszíneken. 

Lajos Schütz Tamásnak, a Kossuth Lajos Iskola tanárának adja tovább a stafétát. Kérdése hozzá: A diáksport keretein belül mennyire van lehetőség a versenyeztetésre? Milyen problémák jelentkeztek ezen a területen?

A staféta következő vendége: Schütz Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!