Hétvége

2015.07.17. 13:53

Cserfesek és szerelmesek - Háttérénekesnek jelentkezett, nagy feladatot kapott a fehérvári lány

Több mint húsz év után újra láthatjuk a Fame, a hírnév ára című világhírű musicalt, egy fehérvári tehetséggel, Katona Klaudiával a főszerepben. Kiderül, eddig teljesen párhuzamosan halad a karakter és megformálójának élete.

Buthy Lilla

Tizenhét évesek és ugyanolyan karakterek: igazi naivák.

Cserfes, álmodozó csitrik, olykor talán egy kicsit hisztisek is, és most először talált rájuk a nagy szerelem. A többi között ez a közös Serena Katz-ban és a született székesfehérvári lányban, Katona Klaudiában. Épp Szegeden érem utol telefonon, ahol kora délutántól éjszakába nyúlóan próbálják gőzerővel az Abigélt. Klaudia ebben a darabban statisztaként kapott szerepet, de fiatal kora ellenére már tudja milyen érzés főszereplőként meghajolni a Budapesti Operettszínház nagyszínpadán.

- Serena a második női főszereplője a darabnak, akinek éppúgy, mint nekem, a színház és a színészi pálya nehézségeivel kell szembenéznie. Úgy érzem, hitelesen meg tudtam formálni a karakterét: át tudtam érezni a helyzetét, a problémáit, hiszen én is most ismerkedek a színházi világgal. Serena a darabban szerelmes lesz Nick Piazzaba, aki az osztály legjobb színésze. Ő élete első szerelme, és ez nálam is most aktuális mondja kedves huncutsággal a hangjában a fiatal naiva, aki hat éves kora óta énekel.

- A szüleim egyik este elmentek a Budapesti Operettszínházba megnézni a Rómeó és Júliát, és hazahoztak egy CD-t. Elkezdtem énekelgetni ezeket a dalokat, akkor jöttek rá a szüleim, hogy van hangom - mesél a első meghatározó pillanatokról Klaudia.

Két évig népdalok énekelt, majd bekerült az Országos Musical és Operett Kurzusba, ahol hét évig musicalt tanult. Somogyi Szilárd rendező figyelt fel rá, ő mondta, hogy jelentkezzen az Operettszínház Pesti Broadway Stúdiójába. Végül korkedvezménnyel nyert felvételt, ahogy nem sokkal később az Operett Akadémiára is, hiszen Kerényi Miklós Gábor kezdeményezésére újabb sikeres meghallgatásra került sor. Jelenleg párhuzamosan csinálja a két iskolát, és emellett természetesen a gimnáziumot is. Jelenleg kétlaki életet él, ingázik Budapest és Székesfehérvár között.

- Évközben nagyon sokat tanulok, közben pedig a színházban próbálok. Ez egy örökös körforgás. Próbálom azért úgy beosztani a mindennapjaimat, hogy legyen egy kis szabadidőm is. Olyankor imádok olvasni, és mint a többi 17 éves lány, a barátnőimmel vagyok, moziba járok. Ilyen téren hétköznapi életet élek, nincsenek különleges hobbijaim - válaszol szerényen Klaudia, akit Somogyi Szilárd rendező Serena Katz karaktere mellett egy másik címszereppel is megbízott, aki a Mária főhadnagy című operetthez válogatott szereplőket. A Raktárszínházban előadott darab jövőre is repertoáron marad: a fehérvári lány tizenegyszer fogja még Máriát játszani. Elárulja, a Fame, a hírnév ára című darabba pedig először háttérénekesnek felvételizett.

- Nagyon izgultam, hiszen kétszer próbáltam a színpadon, akkor is csak a saját jeleneteimet, szóval nagy beugrás volt, feszített munkatempóval. A második felvonást már elkezdtem élvezni. Amikor hallottam, hogy a közönség nevet, akkor már tudtam, hogy jó úton haladok - meséli, majd hozzáteszi:

- A legjobb élmény persze, a közönség nagy tapsa volt. Ez volt az első nagyszínpados főszerepem, most ismert meg a közönség. A korlátaimat feszegettem, hogy mennyit bírok. Arra is rájöttem, hogy erős vagyok, és nem buktam el. Pedig erre tényleg azt lehet mondani, hogy mélyvíz volt. De kiúsztam a partra! - meséli lelkesen Klaudia, aki ősszel ismét a bohókás Serena bőrébe bújik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!