Hétvége

2011.09.02. 18:10

4Fenyő piknik, először

Dunavarsány - Az egykori bohém hangulatú, művészettel és szellemi gazdagsággal teli Dunavarsány felélesztése a célja az úgynevezett 4Fenyő Pikniknek, melyet most először a szeptember 3-ai napon rendeznek meg a városban.

Szabó Zoltán

A jó bornak és a finom ételeknek is kitüntető szerepet biztosító bohém találkozóra nem csak művészeket várnak. A piknik ötlete onnan ered, hogy a 20. század elején a Vészi-kúria volt a modern magyar irodalom kiemelkedő alkotóinak pihenő- és alkotóhelye. Gyakran megfordult itt Kosztolányi Dezső, Csáth Géza, Molnár Ferenc, Bíró Lajos és Ady Endre is (aki a feljegyzések szerint a kúria kertjében írta meg A fekete zongora című versét). A találkák színtere később elpusztult, csupán 4 óriás fekete fenyő maradt fenn a kertből, melyeket azóta védetté nyilvánítottak. Érdekesség, hogy új, értékes, képzőművészeti gyűjtemény létrehozásába fognak bele, valamint egy új innivalót is most először kóstolhat meg a közönség. A szervezők megalkották a 4Fenyő fröccs névű italkeveréket (a pontos receptúra egyelőre titkos), amelyből egy pohárkára mindenkit vendégül látnak szombaton. További különlegesség, hogy a zenét szolgáltató lemezlovas  - Ady nagy kedvencének tiszteletére - Dankó Pista-dalokból mutat be néhány remixet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!