Hétvége

2011.08.16. 05:24

Jávai nap az esztergomi Kaleidoszkóp Házban

A jávai kultúra bemutatásával ünnepli egyéves születésnapját szombat délután az esztergomi Kaleidoszkóp Ház, a program egyik különlegessége Az Esőkirály és a Szépséges Jázminvirág című jávai mese bemutatása lesz zenével, tánccal, árnyjátékkal.

MTI

Az esztergomi alternatív kulturális élet találkozóhelyévé vált ház születésnapi programja tradicionális jávai táncok tanításával kezdődik, majd előadást hallgathatnak meg a vendégek a gamelán zenéről - közölték a szervezők az MTI-vel.
Ezt batik bemutató és indonéz ételek főzése követi a Cafe Yogya felvezetésében. Déry Ágoston fotóiból rendeznek kiállítást, valamint Dus Polett tart élménybeszámolót a trópusi életről, majd beszélgetést a jávai lélek és metafizika hatásáról.
A látogatók megtekinthetik a Vietnám északi részén, a hegyek között élő muong népcsoport által készített szőtteseket, tradicionális technikákkal és természetes festékekkel, kézzel készült népművészeti alkotásokat.
Az Esőkirály és a Szépséges Jázminvirág című jávai mese bemutatása után a Szegő Quintett ad koncertet, amelyet közös jammelés követ a ház vendégművészeivel. A rendezvényt a budapesti indonéz nagykövetség támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!