Vidi-diadal a megyei rangadón

2017.10.23. 19:47

Szombaton az utolsó percekben kerekedett felül a Videoton a Puskáson

Az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 13. fordulójában nehezen törte fel a Puskás Akadémia FC ellenállását a kedden már Magyar Kupa-meccset vívó Videoton FC, de két góllal nyert.

FERENCZ BALÁZS

Sokáig nem bírtak egymással a Videoton FC és a fehér mezes Puskás Akadémia játékosai, a képen Anel Hadzic (piros-kék) és Jonathan Heris ugranak egyszerre a labdáért Fotó: Kricskovics Antal

Családias hangulat uralkodott az MTK arénájában, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban két Fejér megyei alakulat összecsapására szállingóztak a fehérvári és a felcsúti drukkerek. A lelátói nihil átragadt a pályán ténykedőkre is, nem volt egetverő a színvonal az első félidőben.

Mégis, a Videoton FC végig dominált a mérkőzésen, de nehezen tudta átjátszani a felcsúti védelmet. Amikor sikerült, Hegedűs bravúros védésekkel tartotta meccsben az inkább kontrákra berendezkedő Pintér-csapatot. A mérkőzés hajrája hozott változást. Stopira 22 méteres bombája jelezte, a fehérváriak nem adják alább három pontnál, s hamar jött(ek) is a gól(ok).

A 88. percben egy szöglet után Juhász Roland döntötte el a meccset, 10 méterről, talpról fejelt a hálóba, 1-0. Zárásként a 90. percben Suljic centerezett jobbról, Ezekiel Isoken Henty pedig 11 méterről jobbal kapásból lőtt a Puskás kapujába, 2-0.

- Megérdemelt győzelem volt, végig kontrollálni tudtuk a találkozót. A talaj remek volt, ez feküdt a passzjátékunknak, taktikailag pedig az egyik legjobb meccsünket játszottuk. Sok helyzetünk is volt. Az egyetlen hiányérzetünk lehet, hogy a hajráig ezeket nem használtuk ki. Ezt leszámítva viszont jól használtuk a labdát, amikor elveszítettük, akkor pedig nyomást helyeztünk az ellenfélre, és hamar visszaszereztük azt, ellenfelünknek nem igazán voltak lehetőségei. Nincs sok időnk a regenerációra, hiszen kedden kupameccset játszunk. A kispadról beszálló játékosok mind kiváló hozzáállással álltak be és segítették a csapatot. Még sok-sok meccs van hátra, de az az érzésem, hogy jó úton járunk. Szurkolóinknak köszönjük, hogy eljöttek Budapestre és itt is végig biztattak minket

- fogalmazott a Videoton vezetőedzője, Marko Nikolics.

- Nehéz beszélni erről a meccsről. Leszűkítettük a csapatrészek közti távolságokat, sok labdát szereztünk, amiből meg is indultunk, de a végén rossz döntéseket hoztunk, nem volt olyan hatékony a játékunk, mint az előző fordulóban a Ferencváros ellen. Bátrabban kellett volna futballoznunk. A profi világban ilyen nincs, ami a meccs végén történt. Megengedhetetlen gólokat kaptunk, sajnos mindenki a lefújást várta. 88 percig mindent megtettünk, 8-9 szögletet meg tudtunk oldani, utána mégis elveszítettük a meccset. Nemcsak ezért nem szereztünk pontot, hanem azért sem, mert a kontráinkat nem tudtuk végigvinni. Nagyon erős a 12 csapatos bajnokság, nem férnek bele olyan hibák, amilyeneket elkövettünk – értékelt a Puskás Akadémia FC mestere, Pintér Attila.

A Videoton kedden 13.30-kor az NB III-as Dabas otthonában vív Magyar Kupa-mérkőzést, a Puskás szerdán 13.30-kor Egerben szerepel.

Sokáig nem bírtak egymással a Videoton FC és a fehér mezes Puskás Akadémia játékosai, a képen Anel Hadzic (piros-kék) és Jonathan Heris ugranak egyszerre a labdáért Fotó: Kricskovics Antal

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában