Négygólos előnyből várják a visszavágót

2018.04.19. 21:50

Kiütéssel halad a PAFC a döntő felé

A Debrecen elleni meglepő, de megérdemelt győzelemmel karnyújtásnyira került a Puskás Akadémia a labdarúgó Magyar Kupa fináléjához.

Nagy Péter

Ezekiel Henty (elöl) nyerő embernek bizonyult a DVSC elleni kupaelődöntő első meccsén

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Szerdán játszotta történelmének első Magyar Kupa-elődöntőjét Pintér Attila együttese. Emlékezetes teljesítménnyel rukkoltak elő a felcsúti labdarúgók ennek apropóján, Molnár Gáborék négy góllal terhelték a szintén élvonalbeli DVSC hálóját. A hajdúságiaknak gyakorlatilag arra sem volt idejük, hogy bemelegedjenek a mérkőzésre, Ezekiel Henty már a nyolcvanadik másodpercben vezetéshez juttatta a Puskást. A Videotontól kölcsönvett nigériai támadó nagy elánnal futballozott egész este, a 31. percben nemcsak a PAFC előnyét, de saját góljai számát is megduplázta. A szintén fel-le robotoló Antonio Perosevics kemény munkájának is meg lett a gyümölcse: a PAFC szélsője a szünet előtt tanítani valóan tekert egy szabadrúgást Kosicky kapujába. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a találatot megelőzően kézzel tolta meg a labdát a horvát, akit ezután Kinyik piros lapot érően állított meg.

Ezekiel Henty (elöl) nyerő embernek bizonyult a DVSC elleni kupaelődöntő első meccsén
Fotós: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A második játékrészben is kedvére kontrázhattak a ha­zaiak, a tíz emberrel játszó Loki ennek ellenére többször is csak Hegedüs Lajos védései­nek köszönhetően nem tudott közelebb lopódzni. Molnár Gábor mellett Josip Knezevics is tarthatatlannak bizonyult, előbbi mesteri passzából utóbbi szerezte meg a Fejér megyeiek negyedik gólját. A május 8-i, debreceni visszavágó formalitássá változott, Molnár lövésénél a végén a kapufa mentette meg Tőzsér Dánieléket a nagyobb arányú vereségtől.

Pintér Attila, a Puskás Akadémia vezetőedzője: – Nagy öröm számomra, hogy az elődöntőben, itthon 4–0-ra tudtunk nyerni, azt gondolom, teljesen megérdemelten. Nagyon fegyelmezetten és jól játszott a csapat az agresszíven kezdő debreceniek ellen. Nagyon értékesnek tartom ezt az eredményt annak ellenére, hogy van hátra még egy mérkőzés. Nem szabad hátradőlni, ennek szellemében kell pályára lépnünk Debrecenben is. Hátra van még egy 90 perc, mindent el kell követnünk azért, hogy a klub történelmében egyedül­álló eredményt érjünk el.

Herczeg András, a DVSC mestere: – Szeretnék gratulálni a Puskás Akadémiának, sajnos az első félidőben azt gondoltuk, hogy a labdarúgásban nem létezik az a szó, hogy védekezés. Eljátszogattunk, elpasszolgattunk, a védekezéssel nem törődtünk. A futballt fejjel, nem csak lábbal kell játszani, ennyire fegyelmezetlen nem lehet egy csapat sem. Nagy területeket hagytunk a Puskásnak, amit ők ki is használtak. A visszavágón a becsületünkért küzdünk majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában