Túlélték a tábort

2018.01.21. 22:07

A fehérvári karatékák Zámolyra költöztek

Háromnapos intenzív felkészülést iktattak be a programjukba a Fehérvár Karate Akadémia növendékei a Fejér megyei településeken.

Nagy Péter

Fotó: FKA

Futással, erőnléti edzésekkel és egy az egy elleni küzdelmekkel hangolódott a 2018-as versenyidényre a székesfehérvári klub a hétvégén. A sensei Mátó Katalin, sensei Bőke Béla és sempai Kertész Zoltán edzette társaság a Vértes lábánál vert sátrat péntektől vasárnapig, az itt végrehajtott tréningeken a karate elemek mellett a kettlebell is szerepet kapott. A több korosztályt is felvonultató gyakorlásokon az erőnlété volt a főszerep – amire szükségük is lesz az akadémistáknak -, hiszen idén is számos hazai és nemzetközi verseny vár a karatékákra. Az áprilisi örményországi Európa-bajnokság előtt a hazai mezőnyben is bizonyítaniuk kell Bőkééknek, emellett a csapat Belgiumban is képviselteti magát a télen. Az antwerpeni megmérettetés fődíja nem más, mint egy igazi gyémánt. A jereváni kontinensbajnokság különösen nagy súllyal bír a küzdősport szerelmeseinél, hiszen ezen a seregszemlén egy ország maximum két versenyzőt indíthat egy adott súlycsoportban.

- A 28 fő részvételével zajló edzőtábor jó hangulatban telt, a vasárnap reggeli futást szakadó hóesésben teljesítette a társaság – kezdte az egylet első embere, Bőke Béla.

Izzasztó edzéseken vettek részt az akadémisták Zámolyon Fotó: FKA

- Az alapozás lezárásaként néhány napra elvonulunk a külvilágtól, az együtt töltött idő nemcsak a társaságot kovácsolja össze jobban, hanem nekünk, az edzőknek is segítséget nyújt abban, hogy fel tudjuk mérni versenyzőink állapotát. Az összetartás után a speciális felkészülésre helyezzük a hangsúlyt, a küzdelmek előtt legfőképp a technikai képzésre fókuszálunk. Az elmúlt 72 óra azt mutatja, hogy a társaság fizikális állapota rendben van, ami azért is alapkövetelmény, mert egy viszonylag kemény év elé nézünk. A sok nemzetközi meghívásnak szeretnénk eleget tenni, ez nemcsak testileg, szellemileg, de anyagilag is megterhelő lesz számunkra. Több versenyzőnk is új korcsoportban indul, kíváncsian várom, hogy ők miként teljesítenek majd az idősebb karatékák között – mondta az akadémia 4. Danos mestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában