A mezőny második felében végzett

2018.06.23. 18:21

Demeter Bence nem tudta lemásolni párját

Asztana Kovács Sarolta ezüstérme megadta az alaphangot a Kazahsztánban rendezett öttusa világkupa-döntőre, azonban Demeter Bence visszafogottan versenyzett a férfiak döntőjében.

Ferencz Balázs

Demeter Bence és Kovács Sarolta a dobogó tetején

Fotó: Bus Csaba

Asztanában Kovács Sarolta régi vágya vált valóra ismét, dobogóra állhatott. A Volán Fehérvár öttusázója kiegyensúlyozottan versenyzett a női mezőnyben, s az ausztrál olimpiai bajnok Chloe Esposito mögött a második lett az idei vk-sorozatot lezáró fináléban.

– Nagyon örülök a második helynek. Igazán boldog vagyok – értékelt a viadal után Kovács Sarolta. – Az első napi jó vívásom megalapozta a versenyt. A medencében a második leggyorsabb voltam, az idei legjobb időmmel, a lovaglásnál pedig én sorsoltam. Kis alacsony, pörgős lovam volt, egy fa benne volt a pályában. A kombit az élről kezdtem és nem néztem, hogy ki hol jön, próbáltam csak magamra koncentrálni. Elég kemény futó pálya volt, és a szél is fújt, de jól teljesítettem. Chloe remek formában van, egyáltalán nem lepett meg, hogy utolért és természetesen nagyon örülök a 2. helynek! Újra dobogón! Most egy hónapig tovább készülök a székesfehérvári Európa-bajnokságra, ahol hasonló eredményeket remélek.

Klubtársa, és párja, Demeter Bence azonban nem lehetett felhőtlenül boldog. A vívása rendkívül gyatrára sikeredett, az úszásban is a mezőny közepén végzett. A lovaspályán két verőhibát vétett, s így a kombinált számban sem volt várható, hogy a mezőny első felébe verekszi magát. A 23. helyen zárt. Regős Gergely a 9. lett. A férfiak világkupa-döntőjét a koreai Jung Jinhwa nyerte.

A világkupa döntőben az idei négy állomáson – Kairóban, Los Angelesben, Kecskeméten, Szófiában – elért eredmények alapján indulhattak az öttusázók.

vezető képünk archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában