Jegesmedvék ellen

2018.02.22. 10:30

A címvédő DVTK ellen kezdenek a Titánok

A bajnokesélyes diósgyőri alakulat ellen idegenben korcsolyáznak jégre a fehérvári hokisok csütörtökön, 18.30 órától.

Nagy Péter

A zárószakaszba fordultak a jégkorong Erste Liga küzdelmei. A kis Volán nincs könnyű helyzetben, hiszen a háromszoros magyar bajnok, kétszeres Magyar Kupa-győztes otthonában kellene olyan eredményt elérnie, hogy a jövő heti visszavágók ne váljanak formalitássá. A rutin a miskolciak mellett szól, de a liga második legfiatalabb együtteseként számon tartott fehérváriak az alapszakaszban már többször bebizonyították, képesek borítani a papírformát. A legjobb nyolc közé a Vienna Capitals legyőzésével bejutó kék-fehérek szeptemberben már majdnem elkapták a jegesmacik grabancát, akkor a DVTK csak büntetőkkel tudott két pontot elhozni a koronázóvárosból. A két gárda egymás elleni összecsapásain előszeretettel rezdülnek meg a hálók, az utolsó négy találkozásukkor összesen 27 gólt termeltek a játékosok. Ennek fényében nem meglepő, hogy a liga két legeredményesebb hokisát a Jegesmedvék és a Titánok adják: a miskolci Vas János 32 mérkőzésen 41, míg a székesfehérvári Kelin Ainsworth 26 meccsen 40 pontot szerzett. A mai és a holnapi miskolci ütközet után hétfőn, majd kedden az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban feszülnek egymásnak a felek.

– A tavalyi évből kiindulva arra számítottam, hogy a MAC ellen rajtol majd a rájátszásbeli szereplésünk – kezdte Kóger István a Titánok edzője.

Peter Sakaris (balra) és Kiss Patrik küzd a korongért Fotó: Koppán

– A budapestiek annak ellenére nem minket választottak, hogy tudták, az EBEL-csapatból nem igazán tudunk erősíteni az idén. Nem így történt, mivel a macik a Ferencvárosra voksoltak. Számomra ez azt jelenti, hogy sikerült kivívnunk egyfajta tiszteletet, és az élcsapatok is tartanak tőlünk. A mai ellenfelünkről csak annyit, hogy egy borzasztóan jó együttesről van szó, a miskolciak egy nagyon komoly szezonon vannak túl. Simán verték az Újpestet a Magyar Kupa döntőjében, a Kontinentális Kupán csak a balszerencse miatt nem jutottak tovább, a Visegrádi Kupa fináléjában pedig egy szoros meccsen maradtak alul a Nyitrával szemben. Bizonyára címvédésre készülnek a diósgyőriek, ennek ellenére én mégis örülök, hogy a DVTK-val játszunk a negyeddöntőben, mert a játékstílusuk számunkra jobban fekszik. Majd meglátjuk, mire leszünk képesek ellenük a play-offba – mondta a fehérvári szakvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában