Női röplabda

2024.04.09. 20:07

Vereséggel kezdte a bronzcsatát a Loki

Nem sikerült a bravúr a Békéscsabai RSE otthonában a MÁV Előre Foxconnak miután 3:1-re kikapott a női röplabda Extraliga rájátszásának harmadik helyéért vívott párharcában

Szabó Róbert

Nem sikerült a bravúr Békéscsabán a székesfehérvári lányoknak

Fotó: fehervarvolley.hu, archív

Nem várta jó előjelekkel a bronzcsata első mérkőzését a MÁV Előre Foxconn női röplabda csapata, hiszen a két együttes eddigi négy Békéscsabán rendezett találkozójából mind a négyet a házigazda nyerte, ráadásul egyaránt 3:0-ra.

Az első szettben folytatódott a megszokott tendencia, a békéscsabaiak nagyon gyorsan elhúztak, hamar 6-1-re vezettek, azonban innen két pontra zárkózott a Loki. A folytatásban aztán ezt az előnyt tartotta, majd fokozatosan növelte a BRSE, amely végül 24-15-nél kilenc szettlabdához jutott. A vendégek ekkor még próbálkoztak, felzárkóztak öt pontra, azonban a hatodik játszmalabdáját már kihasználta a hazai együttes, 25-19.

A második felvonás aztán pont az ellenkezőjét hozta, a Loki nagyon magabiztosan kezdett, hamar elhúzott 10-4-re, s bár a Békéscsaba többször is három-négy pontos különbségre zárkózott, így sem tudott egyenlíteni. A folytatásban aztán 17-13-nál három pontot hozott sorozatban a székesfehérvári gárda, amely végül tízzel nyerte a szettet, 15-25.

A harmadik játszmában aztán ismét a békéscsabaiak kerültek fölénybe, öt-hat pont volt szinte végig a különbség, a Loki nem tudott beleszólni a szettbe, annak ellenére sem, hogy 22-17 után kettőre zárkózott. Ekkor a BRSE ismét összekapta magát, és sorozatban két pontot hozva újfent előnybe kerültek, 25-20.

A negyedik szettben aztán minden kérdést lezárt a BRSE, bár a kezdeti előny a MÁV Előrénél volt, de a hazaiak hamar meglógtak, és végül tízzel behúzták a felvonást, így lezárták a találkozót, 25-15.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc április 14-én, vasárnap 17.00 órától folytatódik Székesfehérváron a VOK Sportcsarnokban.

Békéscsabai RSE – MÁV Előre Foxconn 3:1 (-19, 15, -20, -15)

Békéscsaba, Városi Sportcsarnok, Vezette: Jámbor, Villás
Békéscsabai RSE: Glemboczki 12, Stepanenko 15, Bodnár 13, Pintér 14, Aydinogullari 6, Paskova-Kaneva 10. Csere: Kotormán, Strumilo 2, Molcsányi (liberó), Kertész (liberó). Vezetőedző: Tóth Gábor
MÁV Előre Foxconn: Dvoracek 20, Andersson 6, Király-Tálas 7, Markovics 10, Matos 12, Orosz 8. Csere: Tóth, Szabó, Michalewicz, Kovács (liberó)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában