Megették a Jegesmedvéket

2024.04.10. 20:19

Söpréssel bajnokok a fehérvári juniorok

Az U21-es jégkorong-bajnokság 2023/2024-es szezonjának bajnoka a FEHA19.

Szupkai Gábor

Forrás: FEHA19

Fotó: Soos Attila

 

Szerda estére komoly esélyt harcoltak ki maguknak a FEHA19 juniorjai, hiszen egyetlen győzelemre álltak a bajnoki címtől. A finálé első mérkőzését kapott gól nélkül hozták le Tokaji Viktor jéglovagjai, cserébe három korongot juttattak a miskolciak ketrecébe. A második csörte már szorosabban alakult, csak a harmadik harmadban sikerült feltörni először a DVTK-reteszt, amire gyors válasz érkezett a vendégektől, majd még ennél is gyorsabban válaszolt a FEHA19 részéről Dézsi Barnabás, akinek gólja végül győzelmet ért. A harmadik mérkőzést már a miskolci jégcsarnokban vívták a fehérvári fiatalok, ám fittyet hánytak az illemre, és vendégként is meggyőző játékkal verték meg a Jegesmedvéket 3-1-re.

Ilyen előzményekkel vágtak neki a negyedik randinak a csapatok, ahol a DVTK minden mindegy alapon játszott, a FEHA19 védekezése viszont nem az eddigieket idézte. Az első nagy helyzetnél Csibi Dávid bravúros védése kellett Őri Arvid szólójánál, ám az 5. percben már ő sem tudott mit kezdeni a kapu előtt őrizet nélkül maradt Makai Miklós lövésével, így a párharc során először volt előnyben a DVTK, 1-0. Egy kivédekezett emberhátrány öntött lelket a fehérváriakba, de a harmad hajrája újra a Jegesmedvéké volt, Csibi többször is meleg helyzetben mentett, így húsz perc játék után nem került közelebb a hőn áhított bajnoki címhez a FEHA19.

Viszont Tokaji Viktor jókat mondhatott a szünetben, mert gyorsan jött az egyenlítés, Farkas László a kapu mögül visszapasszolt középre, Dobos Mihály Bendegúz rakétája pedig a bal felsőben kötött ki, 1-1. És ha egy üzlet beindul! Mindössze 46 másodperccel később a miskolci kapu előtt Németh Zalán birkózott a védőkkel, Bajkó Botondhoz passzolt, aki Praták Dávid hóna alatt lőtte be a korongot a kapuba, 1-2. Villámgyors fordítás, és még nem volt vége a DVTK rémálmának. A gólpassz ismét Németh Zalán nevéhez fűződött, ám ezúttal Strazdins Raivins volt a befejező, 1-3. De ennél a gólnál ki kell emelni Gyuró Dávidot, akinek zseniális passzával indult az akció.

A záróharmadban még Barabás Benjamin emberelőnyös találata tett róla, hogy ne dőlhessünk hátra idejekorán nyugodtan, 2-3. Erre szolgált viszont orvosságként Dobos Mihály Bendegúz létszámfölényben lőtt bombája, öt perccel a vége előtt eldőlt minden, 2-4.
Ezzel 4-0-ás összesítéssel bajnok a FEHA19 U21-es csapata. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában