Két versenyen léptek tatamira a vértesiek

2024.04.09. 14:30

Reichert Hanna aranyérmes lett a svájci viadalon

Két nap alatt két viadalon voltak érdekeltek a Vértesi Tömegsport Közhasznú Egyesület sportolói. Az idősebbek a helvéciai Sarnenben, a fiatalabbak Budapesten bizonyíthatták tudásukat. Mindkét helyszínen jól szerepeltek.

Horog László

A svájci Sarnen városában dobogóra léptek a VTSE sportolói

Fotó: VTSE

A rutinosabb sportolók Luzerntől húsz kilométerre, az idilli Sarnen városában küzdöttek, nemzetközi viadalon. Négy sportoló utazott a viadalra Bőke Béla vezetőedző irányításával. Az International Championship Sarnen elnevezésű viadalon, 15 országból 280 versenyző nevezett, akik 35 klubot képviseltek. A legjobban Reichert Hanna (U12 korcsoport, +40kg) vette az akadályokat, aranyérmet szerzett az erőpróbán. Kuti Jázmin (U12 +40kg) nagy küzdelemben lett végül második, Kántor Viktória (női -60kg) szintén a dobogó második fokára léphetett. Králl Máté (U16 +70kg) is megtette a magáét, harmadik lett. A VTSE ezen eredményekkel a 10. helyen zárt az összesített egyesületi rangsorban. Gudmon Gábor bíróként segítette a verseny lebonyolítását.

A klub többi versenyzője a hétvégén a Nyúl Kupán, Budapesten, a Riz Levente Sportcsarnokban bizonyított. A fővárosban 45 egyesület, 320 versenyzője lépett tatamira, a Fejér vármegyeieket 10, ifjú versenyző képviselte. Edzőként Dezső Kata, Szabó Gábor és Balogh Zoltán készítette fel nebulókat.

Aranyérmes lett Vig Boglárka (gyermek II. lány korcsoport, -35 kg), Viszugyel Bálint (gyermek I. fiú -45 kg), László Sára (ifjúsági lány +75kg), ezüstérmet szerzett Szente Beatrix (gyermek II. lány +45kg), Vig Bendegúz (gyermek I fiú -40 kg) pedig a harmadik helyen zárt. Ugyanebben a pozícióban zárta a seregszemlét Bakonyi Lili (serdülő lány -55 kg) és Lukács Eszter (ifjúsági lány +60 kg) is. Ezúttal Somogyi Bence, Somogyi Attila és Szente Szabolcs helyezetlenül zárt. Kreitl Péter és Kreitl Viktória a verseny lebonyolítását bíróként segítették.

A Riz Levente Sportcsarnokban bonyolított Nyúl Kupán népes küldöttséggel vett részt a Fejér vármegyei egyesület
Fotó: VTSE


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában