Elvitte a pontokat a Vasas

2024.04.07. 18:57

Nagy csatában maradt alul a Csákvár (galéria)

Kétszer is egyenlített az Aqvital FC Csákvár a Vasas FC ellen a Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II 27. fordulójában, de végül pont nélkül maradt.

Ferencz Balázs

Nagy Zoárd (fehérben) saját kapuja után az ellenfélét is bevette

Fotó: Kricskovics Antal

Aqvital FC Csákvár - Vasas 2-3 (2-2)
Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 600 néző, vezeti: Katona Balázs (Szalai Dániel, Horváth Zoltán)

Aqvital FC Csákvár: Zelizi – Murka, Babós L. (Gregor, 71.), Karacs, Nahirnij – Farkas A., Mészáros D. (Baracskai, 82.), Dusinszki – Gazdag (Tamás N., 61.), Nagy Z. (Simon A., 61.), Szakály D. (Jablonszkij, 71.) Vezetőedző: Tóth Balázs.
Vasas FC: Jova – Pávkovics, Otigba, Baráth B. – Bakti (Girsik, 85.), Urblik, Hidi M., Berecz, Deutsch L. (Doktorics, 61.) – Holender (Radó, 61.), Tóth M. (Szalai, 75.) Vezetőedző: Gera Zoltán.

Gól: Nagy Z. (9.), Dusinszki (45+1.) ill. Nagy Z. (23. - öngól), Deutsch (34.), Baráth (52.)
Sárga lap: Szalai (90.)

A kilencedik pozícióból várta a feljutásért küzdő Vasas FC elleni összecsapást az Aqvital FC Csákvár együttese. Hiába harcol más célokért a két gárda, igen élvezetes, kiegyenlített találkozót produkáltak a Merkantil Bank Liga 27. fordulójában.

A 9. percben egy bal oldali szabadrúgást küldtek be a vendégek a kapu elé, a berobbanó Baráth Botond csúsztatott, azonban a labda Nagy Zoárd testére pattant, onnan pedig a hálóba, 0-1. Nem omlott össze a korai öngóltól a Csákvár, bátran futballozott, s a 23. percben ki is egyenlített. Murka futtatta Gazdagot, aki középre ívelt, Nagy Zoárd pedig a kapufát is érintő fejessel a "jó" kapuba is betalált, 1-1. Fél óra elteltével a Vasas magához ragadta az irányítást. Előbb Tóth lövését bravúrral védte Zelizi, majd a 34. minutumban Deutsch László játszotta magát tisztára a tizenhatos bal oldalán, s az ötös sarkáról lőtt laposan Zelizi alatt a kapuba, 1-2. Ez a találat sem törte meg a hazaiak lendületét, és a szünet előtt közvetlenül Murka remek passzal hozta helyzetbe Dusinszkit, a második NB II-es meccsén kezdőként szereplő fiatal támadó egy átvétel után helyezett a hálóba a kilépő Jova mellett, 2-2.

Fordulás után komoly erőket mozgósított a Vasas, hogy könnyebbé tegye a meccset, az 52. percben Urblik szöglete nyomán Baráth 8 méterről lőtt a bal sarokba, 2-3. Ezután az angyalföldiek őrizték előnyüket, a Csákvár harcolt ment előre az újabb egyenlítő gólért, de helyzetbe már nem került.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában