Labdarúgó NB I

2024.04.13. 08:00

Mezőkövesden folytathatja a győzelmi sorozatát a Puskás Akadémia

Nem számít könnyű mérkőzésre a Puskás Akadémia játékosa, Quentin Maceiras a Mezőkövesd ellen, aki a Kecskeméti TE elleni győztes gólból gólpasszal vette ki a részét. A felcsútiak vasárnap, 18.45 órától lépnek pályára idegenben, a labdarúgó NB I 28. fordulójában.

Szabó Róbert

Quentin Maceiras a Kecskeméti TE ellen gólpasszal segítette csapatát győzelemhez

Fotó: puskasakademia.hu, archív

– Nehéz volt a Kecskemét elleni mérkőzés. A pálya sem volt a legjobb állapotban, így nehezebben tudtuk a saját játékunkat játszani, ezért is kerültünk hátrányba azelső félidőben. Számítottunk rá, hogy inkább a kontrákra fognak rámenni – mondta lapunknak Quentin Maceiras, a Puskás Akadémia hátvédje. 

A védő arról is beszélt, hogy a második félidőben aztán jól reagáltak az elsőben tapasztalt hiányosságokra, így fordítani tudtak.

– A szünetben azt kérte tőlünk a mester, hogy egy gyorsabban játszunk, magasabb intenzitással, valamint próbálkozzunk több beadással, hiszen akkor veszélyt teremthetünk a kapu előtt. Igaza lett, fordítottunk, s bár nem ez volt a legjobb meccsünk, de így is fontos győzelmet arattunk – folytatta Maceiras.

A hétvégén a szinte már biztosan kieső Mezőkövesd otthonába utazik a Puskás Akadémia FC. A felcsútiak ebben az idényben eddig kétszer játszottak a matyóföldiekkel, idegenben 3-1-re diadalmaskodtak, míg hazai pályán 0-0-s döntetlennel zártak.

– Emlékszem, amikor legutóbb idegenben játszottunk a Mezőkövesd ellen, akkor az első félidőben nem voltunk jók, de végül nyerni tudtunk. Hasonló mérkőzésre számítok, mint a Kecskemét elleni volt, szinte biztos, hogy nehéz lesz és ők is a kontratámadásokra fognak játszani. Ha a saját játékunkat játsszuk és hozzuk a szintünket, akkor nyerni tudunk majd – zárta gondolatait a svájci védő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában