Női vízilabda

2024.04.07. 10:52

Még nem dőlt el a harmadik hely sorsa

Nem tudta otthon tartani a három pontot a Dunaújvárosi FVE az Eger elleni bajnokin, így továbbra is nyílt maradt a harmadik hely sorsa.

Szabó Róbert

Nem sikerült a győzelem hazai környezetben a DFVE-nek

Fotó: DFVE / Facebook

Fontos rangadó várt a Dunaújvárosra női vízilabda csapatában, az NB I 16. fordulójában, hiszen a közvetlen rivális Egert fogadta hazai környezetben. Egy győzelem azt jelentette volna, hogy biztosan a harmadik helyen zárja az alapszakaszt a Fejér vármegyei együttes.

A gólszerzést a vendégek játékosa, Szilágyi Dorottya kezdte egy perccel a kezdés után, majd a bő hat perccel az első negyed vége előtt Dobi Dorina Lili egyenlített. Nem sokkal később aztán ismét az Egernél volt az előny, Szellák Csenge volt eredményes emberelőnyben, s mivel a játékrész végéig újabb találat nem született 2-1-es egri vezetésnél vonultak szünetre a felek.

A második felvonásban aztán bő egy perc kellett, hogy Géraldine Mahieu révén egyenlítsen a DFVE, amely négy perccel a nagy szünet előtt megszerezte a vezetést is Dobi Dorina Lili újabb akciógóljával. A hátralévő időben az Eger próbálkozott, de egyenlíteni nem tudott, így 3-2-es hazai vezetésnél ért véget az első félidő.

A fordulás után bő három perc kellett ahhoz, hogy Weston Eve egyenlítsen, majd másfél perccel a negyed vége előtt Szellák Csenge emberelőnyben szerzett góljával már ismét az Egernél vezetett, 3-4.

Az utolsó nyolc percben végül az egriek gyorsan lezárták a találkozó érdemi kérdéseit. Pogonyi Bíbor előbb hat, majd három perccel a vége előtt is eredményes volt, így már 6-3-ra vezettek a vendégek. Másfél perc volt hátra, amikor Garda Krisztina büntetőből szépített, de a remek teljesítményt nyújtó Pogonyi a harmadik gólját is megszerezte, s bár rá tíz másodpercre ezt Dobi Dorina is megtette, így is az Eger örülhetett, amely 7-5-re nyert, és elvitte Dunaújvárosból a három pontot.

Az újvárosiak legközelebb a Győr ellen ugranak medencébe hazai környezetben április 13-án, 11.00 órától, majd az alapszakasz zárásaként a Szeged otthonába látogatnak egy héttel később. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában