Grzelak: "Fókuszáltnak kell maradnunk a szezon végéig"

2024.04.06. 18:01

Már a dobogó a Vidi célja (Videó)

Gólzáporos, 5-0-s győzelmet aratott a Fehérvár FC labdarúgócsapata a Mezőkövesd-Zsóry FC felett az OTP Bank Liga 27. fordulójában. A Vidi ezzel megerősítette pozícióját a tabella harmadik helyén.

Ferencz Balázs

Tobias Christensen duplázott a Mezőkövesd ellen

Forrás: ehervarfc.hu

A fehérváriak góljai közül kettőt Tobias Christensen lőtt, és Nikolás Stefanelli, Mamadou Karamoko és az élvonalban először, Berki Marcell is betalált.

- A mérkőzés előtt azt gondolhatták sokan, hogy hazai pályán az utolsó helyezett ellen könnyű dolgunk lehet, de ebben a bajnokságban nincsenek könnyű mérkőzések. Jó példa lehet erre az Újpest elleni bajnokink, ahol domináltuk a játékot, aztán eljött két kontrával az ellenfél és megbüntettek minket. Sokat tanultunk abból a mérkőzésből, hogy a koncentrációnak a mérkőzés egésze alatt ki kell tartania - értékelt a Mezőkövesd elleni bajnokit követően a Fehérvár FC vezetőedzője, Bartosz Grzelak. - Az első félidőben egy kicsit lassan játszottunk, azt mondták a játékosok, hogy a meleg miatt, nem volt könnyű játszani a pályán. Túl sok érintéssel futballoztunk, mindig a hozzánk legközelebb álló csapattárshoz passzoltunk. Viszont a félidőben arról beszéltünk, hogy gyorsabb játékra van szükség, és ez kifizetődött. Nagyon örülök Karamoko góljának is, az önbizalma szempontjából fontos volt ez a találat, és örülök, hogy Berki Marci meglőtte az első gólját az NB I-ben. Jó volt a fiatalokat is a pályán látni, csapatként küzdöttünk.

Bartosz Grzelak elégedett volt a Vidi játékával
Fotó: TOTH ELLA / Forrás: fehervarfc.hu

- Mindig az a kérdés, hogy az ellenfélen, vagy rajtunk múlik a nagyarányú győzelem - morfondírozott a Vidi svéd trénere azon, minek köszönhető csapata fölényes diadala. - A Szeged - Veszprém kézilabdamérkőzés után is azon gondolkodtam, hogy minek köszönhető a sok gól, az egyik csapat jó teljesítményének, vagy a másik rossz produkciójának. Erre soha nem kapunk választ. De elégedett voltam, ahogyan szereztük a góljainkat. Sokat beszélünk arról, hogy több játékosnak kell érkeznie a tizenhatoson belül, és az első gólunknál, Sigér beadásakor hat játékos volt a tizenhatoson belül. A Puskás Akadémia ellen egy ilyen beadásra egy játékos érkezett. Ezt magunkkal vinnünk, az önbizalmunknak is jót tehet ez a sok gól, és az, hogy jól teljesítettünk.

Tobias Christensen duplájával a Vidi vezére volt.

- Tobiasnak remek pozíció, hogy feljebb tud játszani, mint egy második támadó. Kiváló kvalitásai vannak, van egy erős bal lába, ha terület kínálkozik előtte, azt kihasználja. Fiatal játékos, aki folyamatosan fejlődik. A szezon elején nem volt a legjobb formában de nagyon sokat fejlődött, ezt bizonyítják a középpályásként szerzett góljai - vélekedett a norvég középpályásról Bartosz Grzelak, aki arról is beszélt, nem hagyhatják figyelmen kívül, hogy a csapat tartósan a tabella harmadik helyén áll. - A dobogó az a dobogó. Ezért harcolunk, ez a célunk. De nem szabad túl sokat a tabellát néznünk, ezzel foglalkoznunk, a kemény munkára kell koncentrálnunk. Még mindig hátravan hat mérkőzés a szezon végéig, addig sok minden történhet. Az a cél, hogy ilyen fókuszáltak legyünk a szezon hátralevő részében, mint most.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában