Labdarúgó NB I

2024.04.20. 16:30

Kiütéssel nyerte meg a Paks elleni rangadót a Puskás Akadémia

Elvesztette rangadó jellegét a Puskás Akadémia FC Paksi FC elleni összecsapása, miután a felcsútiak kiütéses, 5-0-s győzelmet arattak a labdarúgó NB I 29. fordulójának szombati nyitó mérkőzésén.

Szabó Róbert

Nagy Zsolt ezúttal büntetőből volt eredményes

Nagy rangadó várt a 29. fordulóban a Puskás Akadémia FC-re, hiszen a Paksi FC-t látta vendégül. A Tolna vármegyei együttes egy négy mérkőzéses nyeretlenségi szériával érkeztek Felcsútra, míg a hazaiak két győztes bajnoki után várhatták az összecsapást.

Az első percekben még csak tapogatóztak a csapatok, nem tudott nagyobb helyzetet kialakítani egyik fél sem. A tempót, ahogy a korábbi meccsein is a Puskás Akadémia FC próbálta diktálni, több-kevesebb sikerrel. A 20. percben aztán Nagy Zsolt indult meg, Jakov Puljicnak passzolt, úgy nézett ki kialakul egy nagy helyzet, de addig cselezgetett, amíg a paksi védők elhárították a veszélyt. Három perccel később ez nem jött össze: bal oldalról érkezett egy beadás, Marius Corbu akrobatikus mozdulattal passzolt középre, majd Urho Nissilä szinte kapásból, 12 méterről lőtt a jobb alsóba magabiztosan, 1-0. A vezető találat megszerzése után a felcsútiak még veszélyesebbé váltak, a Paks visszafogottabb teljesítményt nyújtott. 

A fordulás után eseménytelenül zajlott le az első negyedóra, amikor a 60. percben Szappanos Péter kirúgása pont Nissilät találta meg, aki kiváló passzt adott Puljicnak, aki nem tétovázott, kapura tört és a kint lévő Szappanos mellett a bal alsó sarokba pörgetett, 2-0. A 68. percben Lamin Colley ugorhatott ki, Lenzsér Bence mellett tolta meg a labdát, egy kicsit túl hosszan, a vendégek kapusa védeni tudott. Két perccel később már a másik oldalon alakult ki egy kisebb helyzet, de Pécsi Ármin jól vetődött ki a kapujából, és kiöklözte a labdát. A 71. percben aztán ismét a hazaiak gambiai támadója volt főszerepben, nagyot harcolt Osváth Attilával, aki két kézzel visszahúzta a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A tizenegyeshez Nagy Zsolt állt oda, aki nagy erővel a bal felsőbe vágta a labdát, 3-0

A folytatásban a felcsútiak nem adták alább. A 79. percben Lamin Colley esett el a paksi tizenhatos vonalánál, a csereként beálló Komáromi György állt oda elvégezni a szabadrúgást, amit nagy erővel, szinte tökéletesen a jobb felsőbe lőtt, 4-0. Ekkor sem állt le a henger, 88. percben a negyedik gólt szerző Komáromi ívelt középre egy szabadrúgást ismét, Szolnoki Roland fejét találta meg, aki tizennégy méterről fejelt Szappanos kapujába, 5-0.

A felcsútiak ezzel a sikerrel továbbra is a negyedik helyen állnak, azonban négy pontra feljöttek a Paks mögé, míg a vasárnap pályáralépő Fehérvár FC-vel szemben már csak három pont a hátrány. A következő fordulóban Zalaegerszegre látogatnak Hornyák Zsolták április 26-án, pénteken 20.00 órától.

Puskás Akadémia FC – Paksi FC 5-0 (1-0)

Felcsút, Pancho Aréna, Vezette: Pintér Csaba

Puskás Akadémia FC: Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill (Markgráf, 84.) – Szolnoki, Plsek (Favorov, 85.) – Nissilä (Komáromi, 67.), Corbu (Batik, 81.), Nagy Zs. – Puljic (Colley, 67.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Paksi FC: Szappanos – Lenzsér, Kinyik, Szabó J. – Kovács K. (Silye, a szünetben), Papp K., Windecker (Vécsei, 63.), Balogh B. (Böde, a szünetben), Osváth – Haraszti (Tóth B., 77.), Könyves (Hahn, 63.). Vezetőedző: Bognár György.

Gól: Nissilä (23.), Puljic (60.), Nagy Zs. (73. – 11-esből), Komáromi (80.), Szolnoki (88.)

Sárga lap: Puljic (40.), Ormonde-Ottewill (76.), Colley (82.) ill. Kinyik (39.), Papp K. (41.), Szabó J. (59.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában