Búcsú

2024.04.21. 09:55

Kiesett a Vidi az élvonalból

Szoros mérkőzésen szenvedett vereséget a Fehérvár FC NB I-es női labdarúgócsapata Szekszárdon, s így a pontvadászat vége előtt három fordulóval eldőlt, hogy búcsúzik az élvonaltól.

Ferencz Balázs

Jánosi Ninetta és társai nem tudták kiharcolni a bennmaradást

Forrás: FMH archív

Fotó: Fehér Gábor

Szekszárdi WFC - Fehérvár FC 3-2 (1-1)

Szekszárd, 80 néző. Vezette: Alafi Beatrix (Jakab Bianka, Tóth Csenge)

Szekszárdi WFC: Janecz – Schell, Acsádi, Jáhn, Vári – Kovács Zs., Kágyi R., Kiss G. – Kágyi R. (Sereg, 73.), Nagy-Cseke V. (Prigli, 78.), Taylor. Vezetőedző: Micskó Márk. 

Fehérvár FC: Terestyényi – Tóth A. (Mihályi, 86.), Romanoczki, Jánosi, Simon - Szabó B., Szombati (Balla, 86.) - Kántor (Szehofner, 61.), Földvári, Németh V. (Czvetnics, 78.) - Ramor. Vezetőedző: Andorka Péter. 

Gól: Taylor (1., 82.), Vári (55., 11-esből), illetve Ramor (41.), Janecz (77., öngól).

Az életben maradásért lépett pályára Szekszárdon a Vidi női együttese a Simple Női Liga 19. fordulójában, hiszen éppen a Szekszárdi WFC-t tizedik pozícióját kellett volna elérnie a bennmaradáshoz. Az utolsó szalmaszálba kapaszkodtak a fehérvári lányok, de végül kicsúszott kezükből.

A szekszárdiak már rögtön az első percben vezetést szereztek, s ezzel meg is adták a kiesési rangadó alaphangját. Brianna Taylor büntette a piros-kékek zavarodottságát, 1-0. A folytatásban is a hazaiak domináltak, azonban a 41. percben egy szögletet követően Ramor Korinna révén egyenlített a Vidi, 1-1. Felcsillant a remény, azonban a fordulást követően nem sokkal büntetőhöz jutott a Szekszárd, s Vári nem hibázott, 2-1. Nem omlott össze Andorka Péter együttese a 77. minutumban a hazai kapus, Janecz segítségével újra egalizáltak a fehérváriak, 2-2. De a keserves végszó a Szekszárdé volt, Brianna Taylor foglalta keretbe a bennmaradásról és kiesésről íródó történetet, egy védelmi hibát torolt meg, az üres kapuba helyezett a 82. percben, 3-2.

Ezzel a Szekszárdi WFC bennmaradt az élvonalban, a Fehérvár FC azonban három mérkőzéssel a bajnokság vége előtt már biztosan búcsúzik NB I-től. A Vidi lányai 2022-es feljutásukat követően második szezonjukat töltik a legmagasabb osztályban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában