Női vízilabda

2024.04.14. 10:41

Ismét nem volt ellenfél a Győr a Dunaújvárosnak

A bő két héttel ezelőtti idegenbeli siker után ezúttal hazai környezetben győzte le magabiztosan, 16-7-re a DFVE az Uni-Győr GYVSE-t a MOL Női Vízilabda OB I 17. fordulójában.

Szabó Róbert

Magabiztos győzelmet aratott a DFVE az UNI-GYŐR GYVSE ellen

Fotó: DFVE / Facebook

Három perces gólcsenddel indult a találkozó, amikor a győriek játékosa, Szedlák Mónika egy akciógóllal megkezdte a termelést. Húsz másodperc kellett csak, hogy Pál Réka egyenlíteni tudjon, majd Garda Krisztina három, Horváth Brigitta pedig egy alkalommal volt eredményes a háralévő bő négy percben, így az első negyed után 5-1-es dunaújvárosi vezetésnél vonulhattak szünetre a felek.

A pihenő után ismét egy győri gól következett, Rádli Rózsa szépített, de erre válaszul ismét ötöt vágtak a dunaújvárosi lányok. Szabó Nikolett és Garda Krisztina kétszer talált a kapuba, valamint Jonkl Csenge is kivette a részét abból, hogy a félidőre 10-2-re vezessen a DFVE.

A nagyszünet után Sümegi Nóra góljával indult a harmadik negyed, aki Kenderes Laura szépítő találata után is eredményes volt, így hamar 12-3 lett az állás. A tízgólos különbséget is elérték a dunaújvárosiak, amikor 3.31-el a játékrész vége előtt Jonkl Csenge megszerezte a labdát és a kapuba dobta azt, s ezután hiába szépített fél perccel később Szedlák Mónika, Géraldine Mahieu gondoskodott arról, hogy ismét tíz legyen a differencia. A győriek aztán ezt nem hagyták, Szedlák ismét eredményes volt, így 14-5-ös eredményről várták a folytatást a felek.

Végül az utolsó negyedben már nem történt lényegi változás, előbb Pál Réka növelte ismét tízre a különbséget, majd Molnár Daniella szépítése után húsz másodperccel a vége előtt egy büntetőből Sümegi Nóra állította vissza a differenciát. Végül még így is volt ideje egy újabb gólra a győrieknek, négy másodperccel a találkozó vége előtt Petik Panna állította be a 16-7-es végeredményt, ez azonban már nem változatott semmin.

A DFVE ezzel a sikerrel továbbra is őrzi a harmadik helyét az alapszakaszban, amit a Szeged otthonában biztosíthat be az utolsó, 18. fordulóban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában