Mayer Gréta viszi a magyar prímet

2024.04.08. 18:00

Ezüstös újvárosi tornászlány

Egy ezüstérmet szállított a magyar tornacsapat az eszéki challenge világkupáról. A dunaújvárosi Mayer Gréta szerepelt a legjobban.

Ferencz Balázs

Mayer Gréta egészségügyi problémáktól hátráltatva is ezüstérmet szerzett

Forrás: Magyar Torna-szövetség

Fotó: Jozsef Freschli

A horvátországi challenge világkupán a 17 esztendős Mayer Gréta ugráson másodikként végzett a francia Coline Devillard mögött, megelőzve a szlovén Tjasa Kysselefet. 

A DKSE tornásza remek formában van, rendre Mayer Gréta teljesít a legjobban a magyarok közül az utóbbi megmérettetéseken.

- Női fronton két döntőben voltunk érdekeltek az eszéki verseny első napján. Mayer Gréta ugráson hozott egy ezüstöt, ez dicséretes, ráadásul úgy, hogy egészségügyileg nem volt toppon még reggel. Makai Lilla ugyan a legjobb pontszámmal kvalifikált, de végül negyedikként zárt - összegzett a válogatott női szakágának, no és a Dunaújvárosi KSE edzője, Trenka János.

A magyarok eredményei és pontjai:

Nők

Ugrás
    2. Mayer Gréta (DKSE) 13.149
Felemáskorlát
    4. Makai Lilla (DKSE) 12.766
 

A világkupa második napján Mayer Gréta talajon negyedik lett, míg klubtársa, Makai Lilla gerendán az ötödik, talajon a hetedik helyen zárt.

- Mayer Gréta egy leépített talajgyakorlattal biztosan hozta azt, amit jelen állapotában tudott. Makai Lilla gerendán javult, a gimnasztikái nem voltak meg tisztán. Kutasi Hanna megcsinálta a gyakorlatát, de nem sikerült a legtökéletesebbre. Az eszéki VK-n látottak bizakodással töltenek el az Eb előtt - fogalmazott Trenka János.

A magyar hölgyek eredményei és pontjai a második napon:

Gerenda
    5. Makai Lilla 12.433
    8. Kutasi Hanna 10.833
Talaj
    4. Mayer Gréta 12.133
    7. Makai Lilla 10.900

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában