Lajosi fricska a Főnix Parkban

2024.04.29. 09:55

Elvesztette veretlenségét a listavezető

A vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 25. fordulójának bombameglepetése a Főnix Parkban született, ahol a Lajoskomárom csapata fordított, ami azt jelentette, hogy az idényben először vereséggel zárt a MÁV Előre FC Főnix. A dobogóért egyre élesebb a harc, a trónkövetelők – Sárbogárd, Móri SE, Tóvill-Kápolnásnyék – kivétel nélkül nyertek, míg az alsóházi rangadón, Mezőfalván nem esett gól.

Feol.hu

Mindössze egy találat döntött Tordason, ahol a zöldben játszó Tóvill Kápolnásnyék örülhetett a végén

Fotó: Kricskovics Antal

Móri SE – Ikarus-Maroshegy 2–1 (1–1)

Mór, 200 néző
Vezette: Jónás Péter.

Móri SE: Zámbó – Végvári Á., Loi, Radács, Tetzl, Kocsis D. (Paulik) - Hajdu (Bezerédi), Tar B., Mészáros B. Lehota, Czachesz. Vezetőedző: Németh Bálint.

Ikarus-Maroshegy: Kovács Z. – Falusy, Békefi, Kecskés, Kókány - Menyhárt, Kovács L. (Mátyus), Szamarasz, Drexler (Szabó-Bakos) Csuti (Schmuck A.), Mayer M. (Schmuck B.). Vezetőedző: Szarka Martin.

Gól: Tar B. (30.), Kocsis D. (92.), ill. Radács (26., öngól).

Jók: Tar B., Kocsis D., Tetzl, ill. Kovács Z.
A mérkőzés elejétől fogva támadólag lépett fel a móri gárda, míg a vendégek kontrákra rendezkedtek be. Megvoltak a helyzetek hazai oldalon, ám a befejezésbe rendre hiba csúszott, emellett a maroshegyi kapus, vagy védők több alkalommal mentettek. Azonban az első lehetőségből rögtön büntetett az Ikarus, a 26. percben Szamarasz Periklész kapott jó indítást, majd a Zámbó Martin mellett éles szögből kapura tette a labdát, a menteni igyekvő Radács Milán pedig ezt a saját kapujába segítette, 0-1. Gyorsan felálltak a móriak, a 30. percben Tetzl Dávid indításával Hajdu Milán robogott el a jobb szélen, éles beadására pedig Tar Bálint robbant be a legjobb ütemben, 1-1. A szünet után még inkább nyomasztóvá vált a móri fölény, sorra jöttek a lövések, beadások, szögletek, ám a gól nem akart jönni. Már a hosszabbításban jártak a csapatok, amikor Tetzl sokadszorra került a védelem mögé, pontos centerezésére Kocsis Dominik érkezett, megszerezve a győztes találatot, 2-1. A második félidő alapján megérdemelt győzelmet aratott Németh Bálint legénysége, a nagyot küzdő fehérváriak felett.

Tudósított: Móri SE

 

Tordas – Tóvill-Kápolnásnyék 0–1 (0–0)

Tordas, 100 néző.

Vezette: Kamal Norbert.

Tordas: Cseresnyés A. – Danis, Tolnai P., Balogh B. (Csizmarik), Kovács Á. (Győri) Dely, Szilágyi (Kovács A.), Somogyi T. (Horváth B.), Hernádi Cservenka, Ilyés. Vezetőedző: Horváth Sándor.

Tóvill-Kápolnásnyék: Palásthy – Kharboutli Noor, Őz (Pigler), Szajkó, Varga József (Tóth M.), Lipóth, Gáspár (Rózsa), Kiss Á., Zsigmond L. – Czottner Á., Kun G. (Varga D.). Vezetőedző: Höltzl Richárd.

Gól: Varga József (57.).

Jók: Dely, Hernádi, ill. Pigler, Varga József, Zsigmond L.

Az első félidőben a kapuk nem igazán forogtak veszélyben, egy-két lehetőség adódott mindkét csapat előtt. A szünet után pontosabban és határozottabban játszott a vendégcsapat, és az 56. percben Pigler Boldizsár beadását Varga József lőtte a kapuba, 0-1. Ezután a hazai csapat már nem jutott el igazán veszélyes helyzetig a Kápolnásnyék magabiztosan őrizte előnyét és megérdemelten nyert.

Tudósított: Farkas Zsolt

KK Grain Kft.-Mezőfalva – Csór Truck-Trailer 0–0

Mezőfalva,110 néző
Vezette: Szűcs László.

KK Grain Kft.-Mezőfalva: Kovács Á. – Sági, Balázs, Rózsahegyi, Villám Török, Márki (Szabó O.), Németh L. (Németh B.), Mekota Kovács K. (Csontos), Morár (Kertész). Vezetőedző: Villám Balázs.

Csór Truck-Trailer: Lukács – Orosz, Vass, Báles A. (Makai), Kásler Bence Kásler Barnabás (Örsi), Tolnai, Finta, Bogdány Harangozó, Victor (Pécsi). Vezetőedző: Pécsi László.

Kiállítva: Finta (91.).
Jók: Villám, Németh L., ill. Victor.

Az első félidőben javarészt a házigazdák akarata érvényesült, az ellenfél csak kontrákkal próbálkozott. Az első komolyabb helyzet a 18. percben adódott Victor Michel előtt, de Kovács Ádám lábbal védeni tudott. Bő félórányi játékot követően újra Victor került helyzetbe, kapu mellé helyezte a labdát. A 35. percben Kovács Krisztián vállalkozott egy lövésre 35 méterről, labdája a keresztlécet találta el. A fordulás után már jóval kiegyenlítettebb volt a játék. A 49. percben újabb hazai helyzetnél Németh László lövése ment el a kapufa előtt. A 65. percben egy hazaadott labdát fogott meg kézzel a kapus az ötösnél, azonban a játékvezető nem látta szabálytalannak ezt a jelenetet. A 75. percben gólt szereztek a vendégek, azonban les miatt ez érvénytelen volt. Még egy újabb nagy hazai helyzet adódott, amelybe Lukács Levente reflex szerűen belekapott, ezzel góltól mentve meg csapatát. 

Tudósított: Móricz Mercédesz

Ercsi Kinizsi – Mány-Bicske II. 2–0 (0–0)

Ercsi, 100 néző
Vezette: Kupi Zoltán.

Ercsi Kinizsi: Kovács N. – Mónus, Schnierer, Kun B., Juhász Bence (Rebők) Lak (Rácz A.), Hujber, Hodula M., Petrás (Rácz K.) Orza (Baranyai), Buzás. Vezetőedző: Lieber Károly.

Mány-Bicske II.: Bessenyei – Juhász Bálint, Bukovecz (Nagy Á.), Vass, Peinlich Csata, Rimele, Punk, Tóth I. Nagy M. (Keresztesi), Glück. Vezetőedző: Mikhail Stiven.

Gól: Kun B. (60.), Orza (62.)
Jók: Hodula M., Buzás, Orza, ill. Peinlich, Rimele

Alacsony színvonalú játékot, egy-egy helyzetet hozott az

egyébként eseménytelen első félidő. A szünet után rákapcsolt a hazai csapat,

és két perc alatt eldöntötte a mérkőzést. A 60. percben Kun Bálint cselezte be magát a 16-oson belülre, majd a hosszú sarokba helyezett, 1-0. A 62. percben Orza Ionut Andrei lépett ki az egyébként remekül lestaktikázó mányi védelem mellett, és ő is a hosszúba gurított, 2-0. Megérdemelt Kinizsi győzelem született.
Tudósított: Flórián Gábor

MÁV Előre FC Főnix – Lajoskomárom 2–3 (1–0)

Székesfehérvár, 150 néző
Vezette: Wittner József.

MÁV Előre FC Főnix: Nideczki – Jungwirth (Andróczi), Kónya, Adorján, Rubos Barnabás (Rubos Bence) Kertész (Csiba), Bolla Barnabás (Korponai), Réti, Zólyomi Balogh L., Király B. Vezetőedző: Pavlik József.

Lajoskomárom: Deák Z. – Juhász M., Kovács K., Csörgei (Willerding Zs.), Gergye - Dudar E., Kövecses, Kővári B., Dudar K. (Deák S.) - Szontagh (Czéhmeiszter), Varga F. (Németh Á.). Vezetőedző: Dopuda Igor.

Gól: Balogh L. (45.), Csiba (66.), ill. Kovács K. (60., 86.), Réti (70., öngól).

Kiállítva: Kónya (36.).

Jók: senki, ill. az egész csapat

Az első félidő nyomasztó hazai mezőnyfölényt hozott, ám a masszivan védekező lajoskomáromi csapat mellett nem sikerült nagy gólhelyzetet kialakítani. Gyengére sikerültek a befejezések, lassú pontatlan passzokkal nem lehetett feltörni a vendégek védelmét. A 36. percben ezt megfejelve Kónya Krisztián követett el egy súlyos fegyelmezetlenséget, amiért a játékvezető azonnal kiállította. Ennek ellenére a 45.percben Adorján Gergő visszafejelt labdáját Balogh László juttatta a hálóba, 1-0. A második félidőben az emberhátrány ellenére a Főnix FC előtt adódott több lehetőség, de ezek sorra kimaradtak. Majd a 60. percben büntetett a futball, egy kipattanó labdát Kovács Krisztián lőtt a kapuba, 1-1. A 66. percben még Csiba Zoltán révén vezetést szerzett a hazai csapat, 2-1. Ezek után azonban teljesen összeomlott a Főnix FC! Előbb a 70. percben Réti Patrik passzolta el a labdát a kimozduló Nideczki Raoul Luca mellett a hálóba, öngól, 2-2. Ezt követően a 86. percben egy felesleges szabálytalanság után megítélt büntetőt Kovács K. értékesített, 2-3. A Főnix elveszítette veretlenségét, igy a bajnoki hajrában előnye négy pontra olvadt.

Tudósított: Pavlik József.

Martonvásár – Sárbogárd 2–6 (1–3)

Martonvásár, 60 néző
Vezette: Erni Edmond Attila.

Martonvásár: Farkas Cs. – Horváth L. (Füzér), Bányai (Keresztesi), Oláh, Jordáki Gerebenics, Fügedi, Gábor Á. (Molnár G.), Ladányi (Tar L.) Tóth D., Neuvert. Vezetőedző: Nagy Tibor.

Sárbogárd: Nyári (Brúzsa) – Gráczer Bence (Szabó M.), Reizinger (Simon V.), Luczek (Kindl) Horváth A., Mayer D., Szalai Á., Horváth Á. Bencze, Vagyóczki, Joó (Farkas G.). Vezetőedző: Pajor László.

Gól: Tóth D. (29.), Oláh (54.), ill. Mayer D. (2., 20., 75.), Horváth Á. (26., 52., 72.).
Jók: Gerebenics, Tóth D., ill. Horváth Á., Mayer D., Bencze.
Hazai szempontból hidegzuhannyal kezdődött a mérkőzés, a 2. percben Bencze János ültette be a hintába a baloldalon a védőjét, majd a középre adott labdáját Mayer Dávid lőtte a kapuba, 0-1. Éppen csak kezdett felocsúdni a kezdeti sokkból martoni csapat, ám a 20. percben jött az első találat másolata. Bencze balról beadott, Mayer pedig befejezte az akciót, 0-2. A 26.percben a hazai védelem bizonytalanságát Horváth Ádám használta ki, és középről, 15 méterről a kapuba lőtt. 0-3  A Martonvásár kétségbeesetten vezette támadásait, melyet a 29. percben siker koronázott, Tóth Dávid hatalmas gólt lőtt 18 méterről a kapu bal oldalába, 1-3. Nagy Tibor vezetőedző a 30. percben változtatott a csapata összeállításán, és a Marton még bátrabban támadott. Ladányi Tibor került helyzetbe, de 15 méteres lövése centikkel a kapu fölé szállt. A félidőben újabb cseréket hajtott végre a hazai mester további támadásokra serkentve ezzel csapatát. Arra nem számított azonban, hogy 11-es párbajjal folytatódik a mérkőzés. Előbb az 52. percben a vendégek jutottak büntetőhöz, melyet Horváth Ádám magabiztosan értékesített. 1-4. Majd az 54. percben a vendéglátók végezhettek el büntetőt, melyet Oláh Dániel biztos lábbal hajtott végre, 2-4  A martoniak tovább próbálkoztak a támadásokkal, de így még jobban fellazult a védelmük, melyet először a 72. percben Horváth Ádám használt ki, 2-5. Ezután a 75. percben Mayer D. szerezte meg önmaga harmadik gólját, 2-6.

Tudósított: Kozma László 

A Sárosd – Bodajk SE összecsapásra 2024. május 15-én, 17:30-kor kerül sor.

Szabadnapos: Enying
A góllövőlista állása:

1. Horváth Ádám (Sárbogárd) 23 gól
2. Mayer Dávid (Sárbogárd) 21 gól

3. Balogh László (MÁV Előre FC Főnix) 16 gól

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában