Női labdarúgás

2024.04.14. 10:11

Elmaradt a bravúr, kikapott a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia korán előnybe került az MTK Hungária otthonában, azonban 2-1-re kikapott a Simple Női Liga NB I 18. fordulójában.

Szabó Róbert

Továbbra sem tudja megvalósítani álmát, és legyőzni az MTK-t a Puskás Akadémia

Fotó: puskasakademia.hu, archív

Halászi Kinga csapata sorozatban tizedik mérkőzését nyerhette volna meg, azonban ehhez azt az MTK-t kellett volna legyőznie, amely ellen még nem sikerült korábban diadalmaskodni. A csapat jelenlegi formája, és legutóbbi öt mérkőzésen mutatott 21-0-s gólkülönbsége mindenképp bizakodásra adott okot a rangadó előtt.

A felcsútiak már a 9. percben előnybe kerültek, Tuza Petra volt eredményes, azonban bő tíz perccel később egyenlíteni tudott a házigazda fővárosi együttes. Végül sokáig úgy nézett ki, hogy ismét döntetlennel zár a két rivális, viszont a 76. percben érkezett Barkóczi Bernadett, aki eldöntötte a három pont sorsát az MTK javára. Így a budapesti együttes egy pontra zárkózott a harmadik helyen álló Puskás Akadémia FC mögé.

A találkozó után Halászi Kinga, a női csapat vezetőedzője a klub honlapjának elmondta, csapata nem játszott igazán jól.

– Szoros volt az összecsapás, de nem játszottunk igazán jól. Főleg az első félidőben nem találtuk a mérkőzés ritmusát, ennek ellenére megszereztük a vezetést. Lett volna lehetőségünk, hogy megrúgjuk a másodikat, de döntetlennel vonultunk a szünetre. A forduláskor változtattunk, ám az MTK szervezett, jó csapat, mi pedig sem csapatszinten, sem egyénileg nem nyújtottunk kiemelkedőt, aminek vereség lett a következménye. Az olyan remek csapatok ellen, mint az MTK, a helyzeteket gólra kell váltanunk, jobban kell hát a lehetőségekkel sáfárkodnunk – értékelt a vezetőedző.

A Puskás Akadémia FC-ben Bokor Adrienn és Harmat Sára az 50. mérkőzését játszotta az élvonalban a felcsúti csapat színeiben, míg Szemán-Tóth Barbara egykori klubja ellen ünnepelhette 200. NB I-es találkozóját, amin pályára lépett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában