Súlyos vereség

2024.04.13. 13:30

Egy félidőn át partiban voltak a vidis lányok (galéria)

Az ország egyik legjobb együttesét, az ETO FC Győrt fogadta a Fehérvár FC labdarúgócsapata a Simple Női Liga 18. fordulójában. Súlyos vereség lett a vége.

Ferencz Balázs

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Fehérvár FC - ETO FC Győr 1-9 (1-2)

Sóstói Stadion edzőpálya, 100 néző. Vezette: Alafi Beatrix (Benvze, Colbers)

Fehérvár FC: Németh N. (Kovács B., 87.) - Jánoska (Mihályi, 66.), Romanoczki, Jánosi, Simon F. - Zuggó (Tóth A., 66.), Szombati (Balla, 74.) - Kántor  (Bors, 74.), Földvári, Németh V. - Ramor. Vezetőedző: Andorka Péter

ETO FC Győr: Borók (Krizanová, 78.) - Szabóvá, Kovács L., Horváthová, McCarthy - Savanya - Öreg, Süle (Rajkovic, 78.), Zágonyi (Sali, 54.) - Ladhani, Vachter. Vezetőedző: Dörnyei Balázs

Gól: Földvári (16.) ill. Süle (13., 70.), Zágonyi (38.), Ladhani (46., 50.), Simon (60.-öngól), Vachter (78.), Kovács L. (85.), Sali (90.)

Sárga lap:

A sereghajtó pozíciójából elmozdulni igyekező Vidi vesztenivaló nélkül fogadta a bajnoki tabellán egy pontos hátránnyal a Fradi mögött második ETO FC Győrt. A zöld-fehérek a válogatott játékosok sorával vonult ki a tűző nap alá, míg a rendkívül fiatal kezdőt pályára küldő Vidinek a lelátóról szurkoltak a piros-kékek hiányzói: Szehofner Vivien, Bognár Petra, Kozma Réka, Terestyényi Anna, és Czvetnics Dorka. Az Achillesz-ín gyulladással bajlódó Szabó Bernadett pedig a kispadon segédkezett, de játékra nem jelentkezhetett.

Ahogy arra számítani lehetett a bajnoki címért harcoló ETO FC Győr együttese dominált az első perctől, azonban a Vidi védelme és az eltiltását töltő kapust, Terestyényi Annát helyettesítő Németh Noémi állta a sarat. Sőt, ha tehette, máris kontrára indultak a hazaiak. A 13. percben aztán vezetést szerzett az ETO. McCarthy ugratta ki Süle Dórát, aki lefutotta védőjét, s a kimozduló Németh Noémi mellett helyezett a kapu közepébe, 0-1. Nem sokáig örülhetett előnyének a Győr, Földvári Fanni robogott fel erőszakosan, keresztbe mozgott, s 22 méterről eresztette el a jobbost, a labda remek íven vágódott a bal felső sarokba, 1-1. Üdvözítő volt, hogy bátran, frissen, keményen futballoztak a fehérvári lányok. Úgy tűnt, kihúzza a Vidi döntetlennel a félidőt, azonban a 38. percben Zágonyi Barbara 35 méterről felívelt labdája Németh kapujában között ki..., 1-2

Fordulás után azonnal növelte előnyét az ETO. A Vidi próbálkozott támadásszövögetéssel, de a megszerzett labdát azonnal előrevágták a győriek, Ladhani a leshatárról lépett, ki s 16 méterről a jobb alsó sarokba gurított, 1-3. Az 50. percben eldőlt a meccs. Előbb a kapus, Németh Noémi adta el a labdát a tizenhatoson belül, Vachter lövését Romanoczki blokkolta, de nem szabadult fel a kapu, mert Zuggó éppen ellenfélhez rúgta a labdát, Ladhani egy igazítás után emelte fel a lasztit a jobb felsőbe, 1-4. A győriek egyre meggyőzőbben futballoztak, átadásaik számát is növelték támadásaikon belül, igaz, az ötödik gólt nem passzsorozat útján szerezték. McCarthy beadása pattant a hálóba Simon Franciska combjáról, 1-5. A 65. percben aztán a semmiből lopott labdát Ramor Korinna, 17 méterről meg is lőtte a bal sarok felé, de Borók nagy vetődéssel szögletre ütötte. Nem sokkal később mintaszerű támadás végén Süle Dóra lőtt közelről a léc alá Vachter centerezéséből, 1-6. Már csak az volt a kérdés, hány gólnál áll meg az ETO-henger. Vachter Fanni lemásolta Süle találatát, a kapu elé betett labdát 3 méterről lőtte a felsőléc alá, 1-7. A slusszpoén Kovács Lauráé volt, aki belső védőként lopta a távolságot, s 30 méterről zavartalanul lőtt a kapu közepébe a kapus fölött, 1-8. Az utolsó percben Sali avatta fel az első NB I-es meccsén csereként beállt fiatal kapust, Kovács Boglárkát, eladott labdát küldött vissza a jobb felsőbe a győri középpályás, 1-9.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában