Nem jönnek a védések

2024.04.21. 20:17

Dühös volt az Alba trénere

Az első félidőben szoros csatát vívott a tabella 10. helyén álló Alba Fehérvár KC és az ötödik Praktiker Vác a K&H Liga női kézilabda NB I 19. fordulójában. Azonban a folytatásban kevés labda akadt el a kapusokban.

Ferencz Balázs

Tamara Szmbatian támadja a kaput

Fotó: Kricskovics Antal

Alba Fehérvár KC – Praktiker Vác 28-33 (16-17)
Köfém Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Sándor Gy., Szabó B.
FKC: Kubina M.  - Takó 1, Utasi 3, Szmbatian 2, Kövér 6, Afentaler 8/5, Szemes 6. Csere: Tóth N., Kajumova (kapusok) - Kocsis 1, Zrnic, Sulyok, Dubán, Tolnai 1. Vezetőedző: Horváth Roland
Vác: Bukovszky - Ballai A. 2, Marincsák 4, Kuczora Cs. 7, Bordás R. 3, Ballai B. 5/1, Such N. 5.  Csere: Csizmadia, Győri (kapusok) - Csíkos 1, Kovács A. 2, Kurucz, Bánfai, Csire 2, Kovalcsik 2, Varga E. Vezetőedző: Herbert Gábor
Kiállítások: 14 ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/5 ill. 2/1
Piros lap: Kövér (50.) ill. Csíkos (49.)

– Amit a Vác már tud, azt mi még csak tanuljuk, akár védekezésről, akár támadásról beszélünk. Hiába akarunk hirtelen nagy babérokra törni, ki kell várnunk, amíg a szembejövő szituációkat higgadtan és tudatosan tudják kezelni a játékosaink; egyelőre mindent a szájukba kell rágni – fogalmazott a találkozót követően Horváth Roland, az Alba FKC vezetőedzője. – Borzasztóan bosszús vagyok, hiszen a védések – amikből most egyik oldalon sem volt sok – pont a legfontosabb periódusokban egyáltalán nem jönnek nálunk, de ami főként dühít, hogy megbeszéljük, kielemezzük a dolgokat, de nem látom vissza azokat a pályán. Az a legszörnyűbb az egészben, hogy futunk az eredmény után; egy ilyen fiatal csapatnak pedig pont az kellene, hogy a nehéz momentumokban valaki ott álljon mögöttük és önbizalmat adjon. De a lányok edzenek, csinálják, itt a kőkemény idő az egyetlen, ami ezen segíteni fog. 

Szemes Szonja kiválóan játszott, hat gólt dobott a jobbszélről.

- A tanulási folyamatnak az elején járunk még, de mindent megpróbálunk megtenni a fejlődés érdekében. A meccs elejét nagyon jól kezdtük, végig a Vác mellett haladtunk, a második félidőre viszont elfáradtunk és talán bent is maradtunk az elején az öltözőben. Sajnos ez most így sikerült, gratulálok a Vácnak - értékelt Szemes Szonja, az FKC 19 éves játékosa.

Az Alba Fehérvár KC továbbra is a tabella 10. helyén áll, 12 pontot gyűjtöttek eddig a lányok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában