Selejtező teljesítve

2024.04.24. 21:08

Demeter Bence és Tamás József is sikerrel vette az első lépést

Mindkét fehérvári pentatlonista folytathatja a küzdelmeket a budapesti világkupán.

Szupkai Gábor

Demeter Bencének a vívás sikerült legjobban az első napon

Fotó: MTI

Mindhárom, 29-es létszámú csoportban két-két magyar versenyzett a továbbjutást jelentő első 12 pozícióért, összesen 36 helyért a budapesti világkupaverseny első napján, a Ludovika Arénában. Mindannyian sikerrel.

Az A-csoportban Bereczki Richárd és Koleszár Mihály szerepelt, előbbi elsőként zárt az A-csoporban, Koleszár pedig a 11. helyen ment tovább.

A B jelű csoportban Tamás József és Szép Balázs került. A fehérvári Tamás erősen kezdte a vívást, 19 győzelemmel és 9 vereséggel zárt, ami a 2. helyhez volt elég. Még ennél is jobban sikerült az úszás, amit 1:56.64-el megnyert. Laser runban viszont csak a 24. helyet csípte meg, de így is a 2. helyen zárta az első napot. Szép Balázs a 7. lett.

A C csoportban Demeter Bence és Böhm Csaba igyekezett a legjobb 12-ben zárni. Demeter 17 siker mellett 11 vereséggel tudta le a vívást, ami az 5. legjobb volt a csoportban. Úszásban 2:05.47-el 13. lett, a laser runban szintén a középmezőnyben, 14. helyen fejezte be a számot, ami a 9. helyhez lett elég. Böhm Csaba a 6. helyen jutott tovább. 

Csütörtökön a nők elődöntőjére és a férfiak körvívására kerül sor. Pénteken utóbbiak elődöntőjét rendezik, majd szombaton lesz a női és férfi döntő, vasárnap pedig a vegyes váltó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában