Röplabda

2024.04.14. 19:48

A vártnál simább győzelem (galéria)

A női röplabda Extraligában a bronzérméért folytatott párharcban a MÁV Előre-Foxconn csapata 79 perc alatt legyőzte a Swietelsky-Békéscsaba együttesét.

Káldor András

Massiel Matos (a labdával) remek teljesítménye is hozzájárult a Loki győzelméhez

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

MÁV Előre Foxconn - Swietelsky-Békéscsaba 3:0 (23, 22, 239

Székesfehérvár, 180 néző
Vezette: Kiss Zoltán, Adler László

MÁV Előre Foxconn: Dvoracek 18, Andersson 4, Király-Tálas 5, Markovic 17, Matos 15, Orosz 6. Csere: Kovács E. (Libero), Vacsi, Pallag. Vezetőedző: Lukasz Przybylak.

Swietelsky-Békéscsaba: Glemboczki 15, Stepanenko 7, Bodnár 3, Pintér A. 11, Aydinogullari 2, Paskova 8. Csere: Kertész (liberó), Strumilo 1, Kump 1, Kotormán. Vezetőedző: Tóth Gábor

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-1.

A harmadik helyért vívott csatában a második összecsapásnak különös jelentősége volt, hiszen a fehérvári meccs előtt lélektani előnybe került lilák számára egy újabb siker jelzésértékkel bírhatott volna a folytatás szempontjából. Kíváncsian várták a Loki szurkolói, hogy milyen kezdőhatos lép a VOK parkettjára, hiszen legutóbb kényszerűségből kimaradt a Pallag Ágnes-Vacsi Evelin duó, és helyükön az Orosz Bianka-Massiel Matos párost próbálta ki Lukasz Przybylak.

Mindenesetre a csabaiak önbizalomtól duzzadva érkeztek a Berényi úti csarnokba, és próbálták érvényesíteni a nyers erőre építő, offenzív játékukat. 

Halk zeneszó mellett végezték a csapatok a bemelegítést - mondhatni mintha vihar előtti csend honolt volna a létesítményben - melyben aztán a két együttes bemutatásakor tört ez meg a hangerő tekintetében.
Már az első szettben – amely hazai részről igencsak nyögvenyelősen indult – látszott, hogy bizonyítani akarnak a lányok, de hosszú ideig hiányzott a kellő összpontosítás játékukból. A játszma hajrájában érték utol riválisukat, Matos tudott egyenlíteni 23-nál, majd Maia Dvoracek ütése már meghozta a rész sikert.
A folytatásban a játékrész elején még a BRSE-nél volt az előny, ám ezt követően Király-Tálas Zsuzsanna, Matos, valamint Josipa Markovic vezérletével fordítottak a kék-fehérek, 9:8. Innentől egyszer-egyszer futotta szépítésre a vendégek részéről, de arra vigyáztak a fehérváriak, hogy a vezetés végig náluk legyen.
A harmadik etapban sem tört meg a lendületük, lényegében a hajráig őrizték előnyüket, csupán 22-nél egyenlített a viharsarki gárda. Ekkor vetette be Przybylak Pallag Ágnes, aki nyomban remek labdával jelentkezett. Ez még nagyobb erőt adott ahhoz, hogy Dvoracek lezárja a meccset.

- A lehető legjobb választ adták a lányok az első mérkőzésen elszenvedett vereségre. Ez a győzelem azért is fontos, mert még mindig sok egészségügyi problémával küszködik a csapat. A legfontosabb, legtapasztaltabb játékosaink nélkül is tudunk győzni, ami bizonyítja, hogy jó munkát végeztünk a szezon folyamán. – értékelt Przybylak a találkozó után.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában