Rangos torna Miskolcon

2024.04.25. 16:26

A Helsinkivel egy csoportban a FEHA19

Szupkai Gábor

Fotó: dvtk.eu

2022-ben hagyományteremtő szándékkal hívta életre a kupát a DVTK, hogy a legfiatalabb akadémisták is hamar kipróbálhassák magukat a nemzetközi jégkorongban. Természetesen egy ilyen tornát a DVTK mellett a másik három államilag elismert akadémia sem hagyna ki, így idén is ott lesz a FEHA19, az Újpesti Jégkorong Akadémia és a Budapest Jégkorong Akadémia is. 

A Miskolci Jégcsarnokban rendezendő tornán a 2009.01.01. után született játékosok vehetnek részt, azaz a jövő évi U16-os korosztály lehetőséget kap, hogy megkezdje a közös munkát már a következő szezonra készülve, valamint beépítse az új játékosokat is. 

A DVTK Jegesmedvék szerződéses partnere az IFK Helsinki is Miskolcra látogat csapatával, valamint újra részt vesz a tornán a  HC Kosice is. Mellettük az olasz Alps Ice Academy és a Székelyföldi Jégkorong Akadémia csatlakozik idén a mezőnyhöz. 

A sorsoláson a FEHA19 az 'A' csoportba került, az IFK Helsinki, a DVTK JJSA és a Székelyföldi JA társaságában. A csoportmérkőzéseket követően a helyosztókra szombaton és vasárnap kerül sor. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában