Férfi kosárlabda

2024.03.22. 19:01

Utoljára idegenben az Alba

Zalaegerszeg A férfi kosárlabda NB I/A alapszakasz utolsó előtti, 25. fordulójában a Zalaegerszeg otthonában lép pályára az Arconic-Alba Fehérvár.

Legutóbb hazai pályán kiütéssel nyert az Alba a Zalaegerszeg ellen

Fotó: Simon Erika

Egyre közelebb a férfi kosárlabda NB I/A alapszakaszának vége, az Arconic-Alba Fehérvár pedig a Zalaegerszeg otthonába látogat az utolsó előtti, 25. fordulóban. A székesfehérváriak azt már korábban biztosították, hogy a második helyen végeznek, azonban az eredmények kedvezményes alakulása esetén akár még az első helyre is odaérhetnek.

A februári válogatott szünet után nagyszerűen jött vissza az Alba, amely azóta háromból két mérkőzését fölényesen, egyet pedig szorosan nyert meg. Diadalmaskodott hazai környezetben az Atomerőmű Paks és a rivális DEAC ellen, míg idegenben a Sopron KC-t győzte le hat ponttal.

A Zalaegerszeg is hasonlóan áll az elmúlt három mérkőzésén: előbb a Sopront verte otthon, majd idegenben a DEAC-ot.

A legutóbbi összecsapáson aztán igazi szenzációt arattak a zalaiak, hiszen 97-85-re legyőzték a címvédő és jelenleg éllovas Falco KC Szombathelyt.

A Zalaegerszegnél egyértelműen kimagasló teljesítményt nyújt Tony Hollis Hicks, aki 19.4 pontot dob meccsenként, de Renathan José Ona Embo is kiemelendő, aki 18.7-et átlagol. VAL tekintetében is ők a legjobbak, előbbi 25.7-es, míg utóbbi 20.7-es értékkel rendelkezik.

A két csapat legutóbbi öt egymás elleni mérkőzéséből négyet is az Alba nyert, a legutóbbi alkalommal 103-76-ra diadalmaskodott hazai környezetben. Idegenben A legutóbbi három összecsapást szintén a székesfehérváriak nyerték.

A Falco botlásainak köszönhetően megnyílt az esély, hogy odaérjen a dobogó legfelső fokára az Alba, azonban ehhez fontos lenne egy zalaegerszegi győzelem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában