Labdarúgó NB I

2024.03.08. 21:56

Továbbra is várni kell az újabb három pontra (videó)

Nem tudott visszatérni a győzelem útjára a Puskás Akadémia, amely 2-0-ra kikapott az Újpest FC-től hazai környezetben a labdarúgó NB I 24. fordulójának nyitómérkőzésén.

Szabó Róbert

Kétszer, szinte a semmiből szerzett gólt az Újpest

Fotó: Török Attila / NSO

Két nehéz mérkőzés után az Újpest FC-t fogadta hazai pályán a Puskás Akadémia. A felcsúti együttes a jelenleg futó idényben egy győzelemmel és egy döntetlennel várta a fővárosiak elleni harmadik összecsapást. Érdekesség, hogy az MLSZ Fegyelmi Bizottsága a találkozót megelőzően úgy döntött, hogy csökkenti a Mészöly Gézának korábban kiszabott kettő plusz három hónapra szóló eltiltását kettő plusz három mérkőzésre, így Hornyák Zsolték ellen már leülhetett a kispadra.

A negyedik percben egy Radosevics csúnya belépője után Favorov került a földre, ápolni kellett, de folytatni tudja a játékot. A folytatásban a mezőnyben zajlott a játék, a Puskás Akadémia birtokolta a labdát, próbált helyzeteket kialakítani, míg az Újpest a kontrákra épített, kevés sikerrel. Már úgy tűnt a 10. percben, hogy az újpestiek eladják a labdát, de Ljujics megszerezte a labdát a bal szélen, középre passzolt, a hosszún érkező Peter Ambrose pedig a kapuba lőtt, 0-1.

A gól után továbbra is a Puskás Akadémia kezdeményezett, többet birtokolta a labdát, de ez nagyobb helyzetekkel nem párosult. A mérkőzés elején ápolásra szoruló Artem Favorovot aztán a 27. percben kellett lecserélni, a helyére Jonathan Levi érkezett. Az összecsapás azonban leült, nagy taktikai csata folyt a mezőnyben, az Újpest próbálta a lehető legkevesebb kockázatot vállalni. Három perccel később Nagy Zsolt ugorhatott volna ki, és egyedül vezethette kapura a labdát, de Aboubakar Keita szabálytalanul megállította.

A 38. percben ismét az Újpest veszélyeztetett, Tamás Krisztián ment el a bal szélen, középre ívelt, de Ambrose a rövid sarok mellé lőtt. A 44. percben 17 méterről végezhetett el veszélyes szabadrúgást a házigazda, Corbu Marius vállalta el, de Banai Dávid kiöklözte a középre tartó labdát.  A hosszabbítás utolsó percében aztán még Tamás Krisztián beadása után Radosevics lőtt, de a labda elszállt a kapu felett. Ezután újabb helyzet már nem alakult ki, így újpesti előnynél vonulhattak szünetre a felek, 0-1.

A fordulás után négy percet kellett várni a mérkőzés legnagyobb Puskás Akadémia helyzetére: Levi kapott jó kiugratást, tíz méterről, balról célozta meg a hosszú alsót, de Banai épp szögletre tudta tenyerezni. Ezután Golla fejelhetett, de egy védő blokkolt. A folytatásban ismét a mezőnyre helyeződött a hangsúly, helyzet egyik oldalon sem adódott. A 62. percben a pálya jobb oldaláról végezhettek el a hazaiak egy szabadrúgást, de a védők két alkalommal is fejjel tisztáztak.

A 67. percben Levi próbált szerencsét, húszról eresztett el egy lövést laposan, ami megpattant, ez meg is lepte Banait, de a vendégek kapusa védeni tudott. A 74. percben aztán szinte a semmiből az Újpest FC megduplázta előnyét: Radosevics ívelt középre jobbról, Andzulasz fejét találta meg, aki a kapu jobb oldalába csúsztatott, Pécsi nem érhette el, 0-2.

A hátralévő időben az Újpest sikeresen birtokolta és eldugta a labdát, a Puskás Akadémia nem tudott helyzetet kialakítani és szépíteni, így 2-0-ra elveszítette a mérkőzést.

Puskás Akadémia – Újpest FC 0-2 (0-1)
Felcsút, Pancho Aréna, 2325 néző, Vezette: Karakó F.

Puskás Akadémia: Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill (Soisalo, a szünetben) – Batik (Szolnoki, 75.), Favorov (Levi, 27.) – Komáromi (Mondovics, 65.), Corbu (Bévárdi, 75.), Nagy – Plsek. Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Újpest FC: Banai – Andzulasz, Keita, Koburi – Mack – Doka (Kiss, 90+2.), Radosevics, Ljujics (Csoboth, 70.), Tamás – Ambrose (Ganea, 78.), Mörschel. Vezetőedző: Mészöly Géza

Gól: Ambrose (10.), Andzulasz (74.)

Sárga lap: Corbu (52.), Batik (70.), ill. Keita (30.), Radosevics (71.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában