Tenisz

2024.03.13. 19:16

Tovább robog a célja felé Piros Zsombor

Bejutott a székesfehérvári 75 ezer dollár összdíjazású ATP Challenger-torna negyeddöntőjébe Piros Zsombor, aki a legjobb 16 között 7:5, 2:6, 6:3-ra legyőzte az argentin Santiago Rodriguez Tavernát.

Szabó Róbert

Piros Zsombor egyedüli magyarként tovább menetel a Kiskút Openen

Fotó: MTSZ

Richard Gasquet keddi búcsúja, és Dominic Thiem első körös veresége után a második kiemelt Piros Zsombor is pályára lépett a Kiskút Open szerdai játéknapján. A magyar teniszező ellenfele az argentin Santiago Rodriguez Taverna volt, aki az első fordulóban a selejtezőből érkező Gerald Melzert búcsúztatta.

Az első két gémben egyik játékos sem tudott pontot hozni adogatóként, amiből aztán mindkét fél kijött, de így is sikerült elhúznia 4:2-re Rodriguez Tavernának. Ez sem szegte Piros kedvét, aki hamar egyenlített, majd 6:5-re vezetett, amikor 30-ra elvette ellenfele kezdését és 7:5-re behúzta az első játszmát.

A második felvonás aztán közel sem úgy alakult, ahogy azt az ATP-világranglista 106. helyén jegyzett magyar tervezte. Előbb 1:1-nél, majd 4:2-nél is elbukta az adogatását, Taverna pedig kiválóan adogatott és egy 6:2-vel egyenlített.

A harmadik, mindent eldöntő játszma ismét egy gyors oda-vissza brékkel kezdődött, hogy aztán 3:2-nél Piros Zsombor kerüljön brékelőnybe. Ezután három fogadóelőnyt hárítva lehozta az adogatását a magyar, aki aztán 6:3-ra behúzta a szettet, és így 7:5, 2:6, 6:3-ra a mérkőzést is.

Piros Zsombor a következő körben a francia Titouan Droguet és a szlovák Jozef Kovalik mérkőzésének győztese ellen küzdhet meg az elődöntőbe jutásért.

ATP Challenger Tour, Kiskút Open, 2. forduló

Piros Zsombor (2.) – Santiago Rodriguez Taverna (argentin) 7:5, 2:6, 6:3
Francesco Maestrelli (olasz) – Andrea Pellegrino (olasz, 5.) 6:1, 6:4
Matteo Martineau (francia, 8.) – Alessandro Giannessi (olasz) 6:4, 7:6 (7-2)
Cezar Cretu (román) – Pol Martin Tiffon (spanyol) 6:2, 6:1
Franco Agamenone (olasz) – Nerman Fatic (bosnyák) 4:6, 6:3, 6:0
Daniel Michalski (lengyel) – Dominic Thiem (osztrák, 1.) 6:3, 6:4

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában