Kapaszkodik a Gárdony

2024.03.17. 18:03

Simán nyerték a kiesési rangadót

Az utolsó helyezett PC Trade Szegedi NKE alakulatát győzte le az utolsó előtti Gárdony-Pázmánd NKK a női kézilabda NB I/B 21. fordulójában.

Ferencz Balázs

Berkes-Kaiser Melitta kilenc gólt szórt

Fotó: Kricskovics Antal

Gárdony-Pázmánd NKK – PC Trade Szegedi NKE 
38-27 (19-13)
Gárdony, 80 néző. Vezette: Haskó, Natkai
Gárdony-Pázmánd NKK: Kaffka, Bőle (kapusok) – Szűcs N. 6, Bártfay 3, Vernes, Kukucska 1, Vereszky 1, Berkes-Kaiser 9/1, Ágoston 1, Hamuth 5, Hargitai 4, Zámori 3, Berényi 5/1, Nemes, Tóth Ficsor. Vezetőedző: Molnár József
Szeged: Hargitai N., Majoros, Szalma (kapusok) – Frányó 3, Nagy R. 8, Vadkerti L. 5, Csoknyai, Bereczky, Bozsoky 2, Rácz P. 1, Gyenes, Vörös, Kozma 7, Tóth A. 1, Szabó L. Vezetőedző: Vadkerti Attila
Kiállítások: 8 ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/2 ill. 2/1 

Szűcs Noémi is igen aktív volt a szegediek ellen
Fotó: ricskovics Antal

A pontszerzésben reménykedő vendégek kezdtek jobban, a gárdonyi lányok csak az ötödik perc elején találtak be először. A 7. minutumban már 5-1-re vezetett a Szeged, onnantól azonban felébredt a tóparti egylet. A 18. percben Hamuth Lili fordított (11-10), s már nem adta ki kezéből a meccset a hazai csapat. Hatgólos előnyt kovácsolt a szünetig, fordulást követően pedig tovább hizlalta a különbséget Molnár József együttese.

– Úgy mondanám, hogy ez egy kötelező mérkőzés volt és általában ezek szoktak a legnehezebbek lenni - mondta a mérkőzés után Berkes-Kaiser Melitta, a Gárdony beállója. - Az első 10 percben még ellenfelünk vezetett, de aztán át tudtuk venni az irányítást és már a félidőre jelentős előnyt alakítottunk ki. A lényeg, hogy a két pont a zsebben van, így egy pontra vagyunk három csapattól is. A jövő héten szeretnénk ismét győzni, hogy előrébb lépjünk  a tabellán.

A Gárdony-Pázmánd NKK a következő bajnokin a Ferencváros U19 vendége lesz, március 24-én, 18 órakor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában