45 percig tartották magukat a fehérvári fiatalok

2024.03.19. 20:44

Nem vallottak szégyent (galéria)

Vérmes reményeket nem táplált az Alba Fehérvár KC a 23. fordulóból előrehozott összecsapáson.. A tizenhétszeres bajnok Győri Audi ETO KC volt a fehérvári lányok vendége a K&H Liga női kézilabda-bajnokságban.

Ferencz Balázs

Tamara Szmbatian (szemben) most is az FKC vezére volt

Fotó: Fehér Gábor

Tisztes helytállás. Ezt tűzte ki célul az Alba a világválogatottnak is beillő Győri Audi ETO KC elleni bajnokira. Ahogy arra számítani lehetett, az ETO kezdett aktívabban, Dale Kari Brattset befordulásból, Kirstensen hétméteresből volt eredményes. A harmadik percben szépített az Alba, Tamara Szmbatian indította a hazai gólok sorát. A toronymagas belső emberekkel komoly védőfalat alkotott az ETO, amiben el is akadtak a labdák olykor, bár leginkább a rossz passzok, eladott labdák gátolták az FKC-t. A győriek robogtak előre, ötgólos fórt kovácsoltak a 15. percre. Ekkor szinte teljes sort cserélt a vedégek megbízott edzője, Kun Attila. Innentől már ritkábban estek a gólok, no nem azért, mert az ötszörös BL-győztes ETO meggyengült volna. Tóth Nikolett többször is bravúros védéssel torpantotta meg a zöld-fehéreket, hetest és ziccereket is hárított. Horváth Rolandnak akkor kellett kikérnie második idejét, mikor hetet tett a Győr a két hölgykoszorú közé, 4-11. Jót tett a taktikai szünet, mert kapaszkodott az Alba, Takó, Utasi, Szmbatian, Zrnic és Kocsis is bevette az egyébként magabiztosan védő Duijndam kapuját. A félidőt Ana Gros időntúli szabaddobása zárta, Utasi arcát találta telibe, amiért egyből piros lapot kapott, 11-16.

A második félidőt kettős emberelőnyben kezdte az FKC, s Kövér Luca faragott is a hátrányból. A kaput ekkor már az új orosz szerzemény, Kayumova védte, akit Nze Minko avatott fel. A francia válogatott klasszist nehezen lehetett tartani, meglépett a Győr hét góllal. Szabó Kitti szép játék után talát be, de Szemes oldalsó próbálkozását védte Solberg. Farkas Eszter góljára Szabó Kitti adott parádés választ, majd Kövér ejtett szépen a kapuba, 15-21. Solberg lábbal védte Szabó Kitti hetesét, majd a Győri nagyágyúk körbelőtték Kayumovát, 13 perc alatt nem volt védése a hazai kapusnak, 15-24. Győri-Lukács dühtől tüzelve tette közé a tizet a félidő derekán. Amíg a fehérváriak minden egyes lövésért megküzdöttek, a győriek könnyű gólokat dobtak. A találkozó utolsó tíz percében a  hazaiak arra törekedtek, hogy lövéssel fejezzék be akcióikat, lehetőleg pontossal. No és hogy tíz gólon belül maradjanak. Azonban a kapusteljesítmény nem javvult sokat. Az ETO érvényesítette a papírformát, s végül 16 gólos diadalt aratott. Az Alba FKC rendkívül fiatal csapata nem vallott szégyent, 45 percig tartotta magát a  kontinens egyik legjobb csapata ellen.

JEGYZŐKÖNYV
Alba Fehárvár KC – Győri Audi ETO KC 21-37 (11-16)
Székesfehérvár, Köfém csarnok, 600 néző. V.: Dáné Rita, Marton Zsófia
FKC: Tóth N. – Takó 1, Utasi 3, Szabó K. 5/2, Kövér 3, Szmbatian 4, Zrnic 1. Csere: Kayumova, Kubina M., (kapusok), Dubán, Afentaler, Sulyok, Kocsis 1, Szemes, Afentaler 3/3, Sulyok, Tolnai. Vezetőedző: Horvárh Roland
Győri ETO: Duijndam – Farkas J. 2, Kristiansen 4/2, Oftedal 1, Brattset 4, Gros 1, Győri-Kovács 4. Csere: Solberg (kapus), Nze Minko 5, Blohm 1, DePaula 5, Fodor Cs. 6, Varga D. 2, Broch 1, Farkas E. 1, Haugsted. Megbízott edző: Kun Attila
Kiállítások: 4 ill. 4 perc
Hétméteresek: 6/5 ill. 3/2 
Piros lap: Gros (30.p.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában