Esport

2024.03.04. 18:58

Magyar bajnok a Puskás Akadémia FC!

Megvédte címét a Hungarian Pro Clubs League-ben a Puskás Akadémia FC esport csapata.

Szabó Róbert

Ötödik alkalommal hódította el a magyar bajnoki címet a Puskás Akadémia

Forrás: Puskás Akadémia / Facebook

A Puskás Esport 22 mérkőzésen 57 pontot szerzett a HPCL powered by K&H ligában, amellyel magabiztos előnnyel húzta be a bajnokságot. Ráadásul a felcsútiak ezzel új rekordot állítottak be, akárcsak a szerzett gólok számában, 69-szer voltak eredményesek.

Az együttes kiemelkedő játékosa, Humenszky József egyénileg döntött rekordot: 22 mérkőzésen 38 találatot jegyzett, ami korábban senkinek sem sikerült. Antal Richárd sem tétlenkedett az idényben, 24 gólpasszt osztott ki a bajnokság alatt, amivel saját korábbi rekordját adta át a múltnak. 

A Puskás Akadémia FC esport csapata nem pihenhet, hiszen márciusban elkezdődnek az Európa Liga küzdelmei is.

A Pro Clubs az EA FC 24 futballjáték egyik játékmódja, amelyben 11 a 11 ellen játszanak a játékosok, mindenki egy karaktert irányít. Magyarországon nagy hagyománya van az esport ezen ágának, a Hungarian Pro Clubs League szervezésében évek óta versenyeznek a klubok, a Puskás Akadémia pedig öt alkalommal nyerte meg az élvonalbeli bajnokságot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában