Playoffs

2024.03.15. 13:06

Itt az idő, most vagy soha, a Volánnak nyerni kell!

A Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata szombaton 17.30-kor fogadja a Pustertal Wölfe együttesét az ICEHL negyeddöntős párharcának hetedik, mindent eldöntő mérkőzésén.

Beke Zsombor

Remélhetőleg szombaton lesz ok az örömre

Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

3-3-ra állnak a felek hat mérkőzés után, így a szombati összecsapás élet-halál harc lesz mindkét fél számára. Bizakodásra van ok, hiszen a széria eddigi minden mérkőzésén a hazai csapat nyert, így ha ezt a sormintát folytatja a Volán, akkor nem lehet gond, Kiss Dávid együttese ott lesz az elődöntőben, ahol már a Red Bull Salzburg vár rá (továbbjutás esetén kedden kezdődik az a párharc).

Ugyanakkor a fehérváriak ingadozó formája is ott szerepel a tényezők között, igaz, a rosszabb játék inkább az idegenbeli találkozókon mutatkozott meg. A kék-fehérek a szériát két szoros győzelem kezdték, mindkét meccset a Raktár utcában játszották a csapatok. Majd Olaszország felé vette az irányt a Volán, ahol ismét kiélezett csatát vívott a két gárda, de ezúttal ezekből a Pustertal Wölfe jött ki jobban. Hétfőn ismét Székesfehérváron találkozott a két együttes, talán a párharc legsimább találkozóján, 5-3-re nyert a Hydro Fehérvár AV19, a Fejér vármegyeiek 5-1-re is vezettek, de a végén kicsit kiengedtek. A hatodik mérkőzésen a Pustertal otthonában már lezárhatta volna a nyitott kérdéseket a Fehérvár, de rosszul kezdett, nagy hibák után már 3-0 volt az olaszok javára. Innen még visszakapaszkodtak Háriék, 3-2-vel mentek bele a hajrába, de aztán egy hazai emberelőny eldöntötte a győzelem sorsát.

Ilyen kezdés szombaton már nem fér bele a Volánnak, nincs több hibázási lehetőség, a szurkolók a hazai formában bízhatnak, hiszen a kék-fehérek az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban az atmoszféra által támogatva rendre erős teljesítménnyel rukkolnak ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában